S-kongressen har sagt nej till Nato – det är allt information en S-minister behöver

JAS_GripenDet gapas mycket om Nato nu. Borgare från höger och än längre till höger skriker om att Löfven, Hultqvist och Wallström måste ”våga” göra ditt eller datt. De har inte fattat något.

Medlemskap i Nato är inte en praktisk politisk fråga. Nato-medlemskap handlar inte om att lösa ett politiskt problem. Det handlar om grundläggande värderingar. Av just den orsaken behövs heller inga utredningar om konsekvenser av ett svenskt medlemskap i Nato. Den typen av utredningar gör man när det gäller att lösa praktiska problem.

Socialdemokraterna är en demokratiskt styrd folkrörelse. Vi lägger fast våra värderingar på våra kongresser, lokalt, regionalt och centralt. Där tar vi strategiska beslut som visar vägen, men även sätter ramar och klara gränser för vad våra valda företrädare har rätt att göra.

S-kongress efter S-kongress har avvisat medlemskap i Nato till förmån för alliansfrihet. För oss sossar avgör det saken.

  • Vill högern ha en utredning om Nato för de ta det beslutet utan oss. Jag kommer inte att acceptera att sossar ens deltar i en sådan utredning.
  • Vill högern ha ett medlemskap i Nato får de ta det beslutet utan oss. Då kan vi å andra sidan gå ur när vi samlat nödig majoritet.
  • Vill högern ha en folkomröstning i frågan får de utlysa den utan oss. Vår enda uppgift i en dylik fars vore att jobba för ett nej.

Förmodligen kommer liberaaler att försöka diskutera med mig om denna fråga. jag kan bara meddela att jag inte är intresserad av att diskutera. Jag har bestämt mig. Debatt är onödig.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: