Kära KD – Exakt hur ska ett dubbelt jobbskatteavdrag ge långtidsarbetslösa jobb?

pajasKD har lagt ett förslag som de inte kan förklara.

Ett nystartsavdrag i form av ett dubbelt jobbskatteavdrag för långtidsarbetslösa som får jobb. Det är huvudnyheten i Kristdemokraternas vårbudgetmotion. AB

KD anser alltså att det finns en massa lediga jobb som de abbans lata arbetslösa inte söker. Men om de får ett dubbelt jobbskatteavdrag – då reser ui sig från soffan och skaffar sig ett jobb. Dagens Arena dramatiserar det hela.

”Ebba: Kom igen, gå upp ur sängen nu!
Arbetslös: Orka, liksom.
Ebba: Då blir det mindre bidrag.
Arbetslös: Vem bryr sig.
Ebba: Men om mamma staten ger dig ett jobbskatteavdrag? Det är bara att ta ett av de här jobben som ligger och skräpar här på hög?
(Pekar på en hög med papper)
Arbetslös: Softare att inte göra nåt.
Ebba: Okej. Men om du får dubbelt jobbskatteavdrag då?
Arbetslös: Okejrå. Fan va du tjatar”

Jag hade en längre twitterkonversation med Fredrik Hardt, pressnisse hos KD. jag ställde den enkla frågan ”Hur gör ert dubbla JSA just de arbetslösa anställningsbara?”.

KD-förslaget avser att ge just de långtidsarbetslösa jobb – alltså vill jag veta mekanismen bakom miraklet. Eftersom KD lägger ett så riktat förslag är det rimligt att tro att de kan påvisa sambandet mellan ett dubbelt JSA och att en person som inte sett ett jobb på 4,5 år faktiskt får ett jobb.

Allt jag fick från Hardt var rundsnack.

Den ena handen vet inte vad den andra gör” hette det i visan. KD-versionen är ”ingen hand vet vad den gör”.

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Kära KD – Exakt hur ska ett dubbelt jobbskatteavdrag ge långtidsarbetslösa jobb?”

 1. Per Kjellén Says:

  Jag fattade upplägget så här. En ensamstående mamma har 15.000 i bidrag. Hon har ett jobb på gång för 20.000 som ger henne 14000 netto. Eftersom den ensamstående mamman är lat så tycker hon att 1000 kronor inte är värt emot att vara hemma och kunna sova på morgonen. Då föreslår KD dubbelt jobbskatteavdrag med 1500 kronor mer och det ger 15500 netto. Denna lata mamma inser att det är ganska tråkigt att driva omkring arbetslös och säger att OK det kan vara värt ett jobb att få 500 mer.

  Att KD är giriga och egentligen inte bryr sig om henne det struntar hon i. Men sanningen är den att med 20000 i lön får staten in 6000 i skatt och dessutom minskar bidragen med runt 5000 kronor till kommun och stat. Staten tjänar alltså 11000 kronor på sänkningen och dessa 11000 kronor har KD lovat som stöd till höginkomsttagare som hellre vill vara hemma med sina barn än låta sossar i omsorgen indoktrinera det lilla barnet.

  Smart, va?

  PS. Jag glömde arbetsgivaravgiften. Ytterligare 6000 till staten varje månad. Nu förstår jag inte att Socialdemokraterna inte tycker detta skulle vara bra. Med en intäkt till byråkratin på 17000 kronor bara för att hon arbetar skull ju kunna ge finansiering till en höjd arbetslöshetsersättning till så att hon får 17000 – då hade hon inte behövt gå till något jobb utan kunnat lugnt sova vidare på mornarna 100 dagar till.

  Nu kom jag på en sak till. Av den nettolön på 15500 har staten tagit in 12000 och sedan kommer 25 procent mvs på konsumtion.Säg att hon är en osolidarisk människa och endast konsumerar för 15000, då har staten plockat in ytterigare 3750 kronor. Alltså på nettolönen 15500 har staten tagit in 15750 kronor.

  Vem betalar egentligen dessa 15750? Är det staten? Eller kommunen? Eller vem? Det är ett mysterium.

  Det var ju – kreativt uppfattat. Sök jobb som pressnisse hos KD. De behöver kreativa individer för att spinna deras dumheter. /Peter

 2. Fredrik Lindmark Says:

  Ja det tog sig inte lång tid innan KD simmade ut till höger, jobbskatteavdrag har väl inte gett ett enda jobb förut och kommer nog inte göra det nu heller..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: