Hur blev Bromma en borgerlig religiös symbol?

JAS_GripenLäser en artikel i Expressen som torde ge borgerliga tyckare krupp. Vad de gör är att sänka den borgerliga positionen om Bromma.

De borgerliga, liksom en del socialdemokratiska landsortspolitiker, låtsas som att hela Sveriges välfärd står och faller med att inrikesplanen landar på Bromma i stället för på Arlanda. Expressen

Den pliktskyldiga armbågen mot Mp är bara det. Jag har aldrig läst eller hört någon politiker, Mp eller annan påstå att ”Stockholms bostadsbrist kan lösas på bara några få år genom att flygplatsområdet bebyggs”. Synd att Expressen bygger halmgubbar. Jag skrev om frågan i december och kärnan i mitt resonemang kan sammanfattas

Att vilja stänga Bromma utan att ha flygkapaciteten säkrad är inte speciellt smart. Exakt lika osmart är det att hävda att just Bromma är det enda möjliga alternativet för en andra flygplats i Stockholmsområdet.
Den som hävdar att på Bromma ska det bara vara flyg och inget har även ett ansvar att samtidigt peka ut var de bostäder som annars kunde byggas på Bromma ska ligga. Vi talar nu om kvantiteter som inte kan lösas med vindsvåningar och privatuthyrning i befintligt bestånd.
Vad vi har är ett praktiskt problem som måste lösas.
Så lös! RB

Expressen pekar mycket riktigt på att Brommas placering inte bara förhindrar bostäder i Bromma, utan även i andra delar av Stockholm.

Stockholm behöver flygkapacitet. Stockholm behöver bostäder. Bromma är i vägen.

Vad vi har är ett praktiskt problem som måste lösas.

Så lös!

 

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Hur blev Bromma en borgerlig religiös symbol?”

 1. Kristian Jansson Says:

  För att använda ett slitet begrepp. Det är regeringen och inte oppositionen som står för lösningarna.
  Hur vill S/MP lösa BÅDE behovet av flyg och bostäder?
  I dagsläget kan man inte bara ta bort Bromma utan att ersätta delar av dess kapacitet då Arlanda inte sväljer hela behovet.
  Svaret kan inte i all evighet vara ”att man tittar på det” eller ”vi tillsätter en utredning”, vilket ofta är fallet med sittande regering även om de inte är ensamma om att arbeta så.
  Det jag förundras över är hur lång tid det tar att fatta beslut när man går från opposition till regering. I vanliga fall har man haft minst 2 mandatperioder på sig att utforma en egen politik. Då är det trist när man kickstartar med att inte veta om ens egen politik är genomförbar….

 2. Flight attendant Says:

  Lägg ner Stockholm och bygg ett par nya broar over Oresund. Då beövs varken Bromma eller de bostäder som mp vill bygga där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: