Inte LOs jobb att applådera regeringen…

M_skattesankning_LO…även om de får allt de pekar på.

Noterar roat att Expressen ledare applåderar det faktum att LO inte är nöjda med regeringens budget. Expressen har uppenbarligen inte fattat vilken roll en intresseorganisation har. LO ska inte vara nöjda även om de får allt de pekar på. Då är det dags för nästa steg.

Noterar även vad LO tycker om budgeten utifrån två artiklar.

– Arbetslösheten vänder nu nedåt men det går för långsamt. Det är en bra vårändringsbudget men mer måste till för att nå målet om EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Framförallt är vi nöjda över den fördelningspolitiska profilen och höjd a-kassa. Det är de grupper som missgynnats under de borgerliga åren som gynnas mest i vårändringsbudgeten, kvinnor och låginkomsttagare, säger Karl-Petter Thorwaldsson, LOs ordförande. LO

Det är också värt att skåda en artikel från i höstas, skriven i samband med att regeringen lade fram dem budget den samlade högern sänkte.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har nu lagt fram sin första budget. Det är en på många sätt bra budget med fokus på jobb, jämlikhet och jämställdhet. Stora satsningar på skolan, trygghetsförsäkringarna och järnvägsunderhåll är nödvändiga efter förfallet under den borgerliga regeringen. Men även om inriktningen är bra, är ambitionsnivån alldeles för låg för att nå de mål regeringen rimligen har. LO

Om jag ska sammanfatta de två artiklarna är LO nöjda med riktningen, men de vill ha mer och de vill ha de snabbare. När Expressen tar den kritiken som ett tecken på att LO är missnöjda med den politiska inriktningen tar de löjet till nya höjder.

Om de dessutom tror att LO i hemlighet saknar högerns lönesänkargäng måste någon ha spetsat morgonkaffet…

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: