Därför skriker högern i falsett över vårbudgeten

VÅP2015Högern går i spinn just nu. De förväntade glosorna flyger. Regeringens vårbudget är en attack mot jobben, företagarna och bofinkarna. Det vevas med vänsterspöket – Kommunister är vad dom är.

Den som skådar grafen på toppen av sidan inser vad som får högern att tappa fattningen. De usla sossarna ger pengar åt de som inte så många pengar har. Det som högern aldrig insett, eller måhända bortsett från är att pengar till som inte så många pengar har är ett utmärkt sätt att få fart på ekonomin.

Vad kommer de arbetslösa att göra nu när de fått några extra slantar? De kommer att konsumera. De kommer att köpa kläder, skor och kanske byta ut den gamla skruttiga TVn. Gå och frisera skallen lite oftare. Skaffa en ny gaddning. En och annan kanske till och med får råd att gå på lokal någon gång i månaden. Inget lyxställe, men dock. Andra väljer att köpa lite dyrare mat från den lokale handlaren.

Kontentan är att de kommer att konsumera på hemmaplan, vilket gör att många svenska företag kommer att få sälja mer. Med ökad omsättning följer ökat personalbehov, vilket gör att de nyanställda kan konsumera mer, vilket medför att många svenska företag komm.. – ni förstår.

När högern pratat om en politik för fler jobb handlar det enbart om en politik som syftar till lönesänkningar för folk i LO-yrken och skattesänkningar för de mer välbeställda. De verkar inte fatta att mer pengar till äldrevården är samma sak som att skaffa fler jobb. Mer pengar till äldrevården är nämligen samma sak som mer personal till äldrevården.

Eller också fattar dom det, men de kan aldrig acceptera kärnan i socialdemokratin.

Jämlikhet är bra – orättvisor är dåliga.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Därför skriker högern i falsett över vårbudgeten”

  1. Farbror Arne Says:

    Välkommen tillbaks..
    Man började nästan bli orolig!

    Påsklov…/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: