Svenskt Näringsliv attackerar vita jobb på kollektivavtalets dag

Reinfeldt handelshinder 2Svenskt Näringsliv väljer sina tidpunkter med samma precision som den dyngrake som passerar rondellen runt Triumfbågen i rusningstid. Idag, på kollektivavtalets dag läser jag i Sydsvenskan att Svenskt anmäler Malmö kommuns modell för Vita jobb till konkurrensverket.

Att ta strid mot svartjobb och lönedumpning är enligt Svenskt Näringsliv ett konkurrenshinder. SN skyller på att det i Malmös modell ska vara fackliga representanter som skall göra kontroller, men det är i sanning ett svepskäl.

Svenskt Näringsliv har inget emot att det finns lite fiffel på den svenska arbetsmarknaden. Det håller nämligen ner lönerna och lägger en våt filt över krav på bättre arbetsförhållanden.

Om det vore så att Svenskt Näringsliv verkligen ville ha en 100% vit ekonomi skulle de jubla över Malmös modell. Vilka skulle göra en mer nitisk kontroll än fackliga företrädare? Jag vill ha kontrollanterna som oavsett orsak eller konsekvens rapporterar minsta lilla avvikelse från lag eller avtal.

Dessutom kostar det pengar att anställa kontrollanter eller att låta kommunala tjänstemän göra det. De fackliga organisationer kommer att göra det gratis. De kommer att utföra kontrollen med samma nit som en absolutist som kontrollerar alkoholtillstånd.

Den som ogillar Vita jobb och kollektivavtal gillar svartjobb och lönedumpning. Så enkelt är det.

Dags för kramarna av skattebrott och annan ekonomisk brottslighet att komma ut ur garderoben och visa vilka ni är.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: