Är franska politiker dumma i huvudet?

Frågan är berättigad. Igår skrev jag om hur Frankrikes idrottsminister gick i taket pga att Zlatan skällde på en drul till domare. Rättare sagt, inte skällde på, utan talade om en drul till domare medan han passerade ett gäng journalister.

Idag placerar sig den franske statsministern i samma tak som hans idrottsminister. ”– Jag är chockad. Både för domarnas och Frankrikes skull, sa han till Canal+”. Vad håller han på med? Har han inget bättre för sig?

Ponera att Donald Brashear hade råskällt på domare och sagt att skitlandet Sverige inte var värt att ha Modo innanför sina gränser. Vem tror att Stefan Löfven hade kommenterat det?

För en tid sedan demonstrerade dessa franska politiker för yttrandefriheten. De demonstrerade för rätten att häda och för rätten att driva med folk. Idag får samma politiker spel för att en fotbollsspelare i ilska slänger ur sig att Frankrike är ett skitland. Vi gör alla våra prioriteringar.

Peter Fjällmar Andersson minns i Sydsvenskan Zolas kamp för att få Alfred Dreyfus fri från Djävulsön och konstaterar att Frankrike i vissa delar inte har förändrats.

”Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet”, gapar Zlatan Ibrahimovic, som den usle förlorare han är, på väg av planen. Han ber om ursäkt. Men det är naturligtvis inte tillräckligt. Dagens Édouard Drumont – Front National-ledaren Marine Le Pen – säger: ”Den som tycker att Frankrike är ett skitland kan åka härifrån, så enkelt är det”.

Det som var sant för Zolas Frankrike 1898 är sant för Zlatans Frankrike 2015.

Ett land du inte tillåts kalla ett skitland är ett skitland. SdS

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: