Anser Svenskt Näringsliv att fackligt förtroendevalda är ”legosoldater”?

Svenskt näringsliv har en liten avdelning kallad Näringslivets mediaservice. De har tidigare gjort sig ökända genom att kalla Stefan Löfven för bråkmakare.

En rätt grundlig titt på deras hemsida avslöjar inget om vad eller vilka denna avdelning är. En sida på Facebook är lika tom som en skramlande tunna. Inte ens Google kan ge besked om vilka dessa individer är.

En av dem finns på Twitter – hans namn är Tobias Holdstock och han anser att fackliga företrädare är att betrakta som legosoldater.

Holdstock Legosoldat

Hans arbetsgivare skriver en drapa i SvD där de upprörs av Sveriges kommuner med Malmö i spetsen tar krafttag mot svartjobb, lönedumpning och skattefiffel. Speciellt upprörande är det att fackliga organisationer skall få en reell möjlighet att tillvarata löntagarnas intressen.

Holdstocks kommentar till mitt självklara uttalande ser ni ovan. Eftersom hans jobb för Svenskt Näringsliv just handlar om media, han anger på sitt Twitterkonto att han jobbar för dem, måste jag anta att hans benämning av fackligt aktiva är sanktionerad av hans uppdragsgivare.

Jag förväntar mig att någon av Holdstocks chefer bekräftar eller tar avstånd från se av hans etikett av fackligt aktiva.

Det skulle vara sorgligt om Svenskt Näringsliv verkligen anser att fackligt aktiva är att jämföra med kontraktsmördare. Att förre moderate riksdagsledamoten Lars Beckman gillar Holdstocks uttalande förvånar mig inte alls.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Anser Svenskt Näringsliv att fackligt förtroendevalda är ”legosoldater”?”

  1. Per Kjellén Says:

    För att förstå ditt blogginlägg måste du mena, att varje avsteg från lagar och avtal, oavsett storlek och syfte, måste hittas och beivras av fackligt förtroendevalda.

    Detta blogginlägg handlar om huruvida Svenskt Näringsliv anser att fackligt förtroendevalda är legosoldater. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: