Saudiarabien vill tysta en stark kvinna – högern hänger glatt på

Margot WallströmMargot Wallström är en stark kvinna med plats i det offentliga rummet. Hon har makt och är inte rädd för att använda den. I Saudiarabien finns ingen plats för kvinnor av Margot Wallströms typ. Kvinnor med makt och ambitioner, synliga i det offentliga rummet.

Nu har kvinnan – Margot Wallström – haft fräckheten att anmärka på att Saudiarabien piskar en uppstudsig bloggare. I enlighet med saudisk logik måste Wallström tystas. Eftersom hon inte kan piskas på torget ger sig Saudiarabien på Sverige med förhoppningen att vi skall piska Wallström, om inte på det fysiska torget, så på den offentliga debattens torg.

Maximal utdelning för Saudiarabien är att Wallström tvingas avgå. Då har de dels näpsat kvinnan, dels markerat för världen att kritik mot diktaturen har ett högt pris. Omvärlden bör låta bli att ha offentliga åsikter om offentlig piskning av bloggare.

I sin iver att tillfoga socialdemokraterna ett politiskt nederlag gör sig högern inte bara till Saudiarabiens nyttiga idioter. De gör sig till potentiella nyttiga idioter för varje diktatur och aggressiv regim som inte gillar att Sverige tar sig ton.

Ponera att Saudiarabien & Högern lyckas avsätta Wallström. Då skickas en klar signal till en sådan som Putin att när Sverige kritiserar aggressioner mot Ukraina eller de baltiska staterna är det bara att kalla hem ambassadören och skicka mer eller mindre dolda hotelser om ekonomiska konsekvenser för att avsätta den misshagliga ministern.

Högern – de nyttiga idioterna

Annonser

Etiketter: , , ,

3 svar to “Saudiarabien vill tysta en stark kvinna – högern hänger glatt på”

 1. Magnus Says:

  Bra analys, men den svenska högern (inklusive dess småbröder i alliansen) är som bekant ryggradslös. På Lundgrens tid kunde man höra svenska högerpolitiker, ledarskribenter och MUF-are som sade att det var ett himla skäll om den där Berlusconi, rena sossepropagandan här innanför vår mediala berlinmur, killen är ju häftig och inte alls någon fara för demokratin, tvärtom har han de flesta balla italienare på sin sida…

  Saudi-Arabien är naturligtvis betydligt värre än Berlusconi var, framför allt hårdare, men vår inhemska höger jämte Jacob Wallenberg (som rimligen är mannen bakom de 30 direktörernas öppna brev) begriper bara att de har en chans att få göra sitt spinn på det här och försöka sänka Wallström. Snyggt.

 2. Kristian Jansson Says:

  I just det här fallet håller jag med dig av rent taktiska orsaker.
  Däremot så vill jag lyfta ett varningens finger, de finns en risk i att agera efter principen fiendens fiende är min vän.
  Det är inte sunt att ta med parametern ”YY ogillar XX så då kan vi inte göra oss av med hen…” i för stor utsträckning…

 3. Diktaturens nyttiga idioter | Röda Berget Says:

  […] Ponera att Saudiarabien & Högern lyckas avsätta Wallström. Då skickas en klar signal till en sådan som Putin att när Sverige kritiserar aggressioner mot Ukraina eller de baltiska staterna är det bara att kalla hem ambassadören och skicka mer eller mindre dolda hotelser om ekonomiska konsekvenser för att avsätta den misshagliga ministern. Röda Berget […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: