Skäms Vidar Andersson för AcadeMedia?

Såld som en korv på Kiviks MarknadLäser roat Vidar Anderssons senaste alster i Dagens Samhälle. Same old, same old. Vidar Andersson undertecknar med en av sina nuvarande yrkestitlar och en ur sitt CV – Chefredaktör för Folkbladet och tidigare riksdagsledamot (s).

Jag frågar mig varför inte Andersson skriver att han även är ordförande för AcadeMedias Advisory board och fd ordförande i Friskolornas riksförbund. Skäms den gode Vidar för knäcket åt AcadeMedia? Är han inte stolt över att ha varit boss för Friskolornas lobbyorganisation?

En titt på artikeln ger vissa ledtrådar. Den är nämligen ett stridsrop för det företag vars Advisory Board han chefar över samt de friskolor han tidigare lobbat för. Det ser förmodligen bättre ut att sätta titeln journalist och fd Sossehöjdare istället för lobbyist gånger två.

Artikeln då. Andersson frågar sig vem som granskar ledande kommunpolitikers ”insikt, erfarenhet och lämplighet”.

Jag förundras över av att den förre riksdagsledamoten Vidar Andersson inte har hört talas om väljare…

[UPPDATERING 20150225] Har fått reda på att VA inte längre är ordförande för AcadeMedia Advisory Board. Hemsidan laggar sina uppdateringar. Å andra sidan är det knäcker mer relevant än Fd riksdagsledamot, detta pga närtid.

Annonser

Etiketter: , ,

4 svar to “Skäms Vidar Andersson för AcadeMedia?”

 1. Per Kjellén Says:

  Jag har nu insett, att det inte går att flytta dig ens en ångström åt tillämpning av din egen insikt, erfarenhet och lämplighet.

  Att utse väljaren som granskare av ett företags styrelseledamöter förutsätter, att väljaren har uppfattningen, att inte bara produktionsmedlen utan även undervisning, vård och idrott skall ledas direkt under riksdagen.

  Vi är en ynka liten grupp i Sverige som i val till riksdagen lägger stor vikt vid ledamotens insikt, erfarenhet och lämplighet som lagstiftare. Vi vill också avskaffa landsting och regioner och få kommunpolitiker att avstå från önskan att i egen regi driva verksamheter som kräver yrkeskunskap eller är kommersiella.

  Kul för dig. Vi andra gläds åt att ni är få. /Peter

 2. Kristian Jansson Says:

  Fungerar det verkligen att som väljare granska sina politiker?
  Den sittande regeringen har i flera fall vägrat lämna ut material som omfattas av offentlighetsprincipen. I S-styrda Södertälje ärendet likadant influera fall.

  Kanske skall man inte förlita sig på självsanering av politiker, i något läger?

  Vart fjärde år har vi något som kallas val, då de dåringa väljarna utvärderar de valda om väljer om/nytt. /Peter

 3. Kristian Jansson Says:

  Ursäkta stavningen…

 4. Per Kjellén Says:

  Om kommunalvalen skall bli så utvärderande som du föreslår så kräver det att kommunalvalen skall få hållas i lugn och ro utan koppling till riksdagsvalen. Stöder du då möjligheten att stryka kandidater och inte bara kryssa för?

  Finns ingen anledning att byta valdagar. I Sverige hänger den nationella politiken ihop med den nationella och regionala. Den gemensamma valdagen bidrar dessutom till att höja valdeltagandet, vilket är bra. Jag har fullt förtroende för att väljarna klarar av att välja.

  Före personkryssen fanns möjlighet att stryka folk, vilket väldigt få utnyttjade. Jag bryr mig ärligt inte huruvida den möjligheten återinförs eller inte. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: