Niklas Svensson fabulerar om Wallström – Moderatledaten Kinberg Batra går på den lätte

Det är inte lätt att vara nybakad moderatledare som blöder väljare till rasistpartiet. Vad ska jag hitta för lämplig konfliktyta idag, verkar Anna Kinberg Batra ha tänkt när klockan ylade i arla morgonstund. Räddningen kom från Expressen skjutjärn, Niklas ”Jag tar bussen” Svensson.

Enligt Svensson ska Wallström ha gått med på ett krav från Putin – att svenska plan inte ska landa i Estland. Kinberg Batra går med bister min i taket och skall minsann ställa Wallström till svars på nästa utrikesnämnd.

Folkpartisten Widman skriver med glödande penna en interpellation som börjar med orden; ”Tidningen Expressen gör gällande att…”, Björklund är upprörd, Centerpartisten Bäckström ser allvarligt…, Federly fnyser ”avgång” från Bryssel. Expressenjournalisten tillika snömosmoderaten KBG kan naturligtvis inte hålla tillbaka sina moderata reflexer.

Wiseman

Tyvärr för diverse borgare fabulerade Svensson rätt friskt. Dels rekommenderar jag citatet ovan samt en genomläsning av Wiseman på twitter.

Vidare denna länk från finska försvarsmakten, komplett med karta som visar hur samtliga deltagande i övningen kommer att starta och landa på egna flygfält, enligt den princip från 2008 som Wiseman beskriver ovan. Försvarsmakten ger klara besked

Planeringen av flygövningen, där svenska JAS Gripen, amerikanska F-16 och finländska F-18 ingår, är inte helt klar, säger Philip Simon:

– Det finns inte så mycket att säga. Planeringen pågår fortfarande. Vi kommer att flyga över internationellt luftrum, svenskt eller finskt – eller någon kombination. Vi kommer att starta och landa från våra flygbaser.

Estland är inget alternativ?

– Nej, så har det inte varit.

Om inte Estland är ett alternativ – är någon av de andra staterna aktuella?

– Nej, vi kommer bara att starta och landa på våra egna baser, i Sverige. Så har planeringen varit hela tiden. Expressen

Wallström konstaterar lakoniskt korrekt; ”UD har endast fått information om att övningen ska äga rum. Vi har inga synpunkter på övningen”.

På nätet läser jag hur Antonsson svalde Svenssons fabel med hull och hår, och konstaterar glatt att den Sjätte Mannen gick på en rejäl mina…

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Niklas Svensson fabulerar om Wallström – Moderatledaten Kinberg Batra går på den lätte”

 1. Anders Anderson Says:

  ”UD har endast fått information om att övningen ska äga rum. Vi har inga synpunkter på övningen”.

  ”Enligt ett särskilt rambeslut (Fö2013/783/MFI) bemyndigar regeringen Försvarsmakten att själv fatta beslut om deltagande i utbildningar och övningar utomlands givet följande kriterier:
  Övningsterritorium ska tillhöra länder som är medlemmar i EU eller Nato, samt Schweiz. Deltagarländerna ska vara medlemmar i EU eller Nato respektive Schweiz.”

  Frågeställning:
  Hur visste UD, vid möte med Rysk ambassadör, att försvarsmakten INTE skulle använda sig av baser i Finland och Estland.
  Var finns det dokument, daterat innan UDs löfte till Ryssland, som visar att försvarsmakten informerat UD om att de INTE skall använda sig av utländska flygbaser i aktuell övning?

  Var finns dokumentet som ställer frågan huruvida försvarsmakten ämnar använda sig av flygbaser i Finland eller
  Estland?

  Det troligaste är att försvarsmakten gjort bedömningen att det är viktigare för Sverige och dess allierade att bibehålla förtroendet för solidaritetsförklaringen än att bli av med obegåvad utrikesminister.

  Senast jag kollade var Sverige en parlamentarisk demokrati och inte en militärdiktatur. Militärers enda inflytande på vem som är statsråd är på valdagen. /Peter

 2. Lex Borgerligheten: När du gjort bort dig – höj rösten | Röda Berget Says:

  […] Borgerligheten trodde på Expressens Niklas Svensson. Visade sig vara ett Fett misstag. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: