Betygsuppgörelsen – Mässling eller kolera?

Jag kan inte säga att jag är nöjd med uppgörelsen om betyg i klassa fyra. Vi har en enig forskarkår som dömer ut förslaget, lärarna vill inte ha systemet, men det spelade ingen roll för borgarna och SD. De skulle rösta igenom skräpet oavsett.

I det läget måste vi välja mellan kolera eller mässling. Genom denna uppgörelse har vi avfört frågan dagordningen och reducerat skadan.

Istället för att samtliga fjärdeklassare ska få betyg blir det ett försök med Max 100 skolor, som då ska ansöka frivilligt om att få delta.

Min kommun, Malmö, har redan tackat nej. Stockholm likaså. Min förhoppning är att inga skolor stiger fram, vilket innebär att försöket blir en flopp och frågan försvinner för gott.

Jag uppmanar samtliga sossar att driva frågan i era respektive kommuner. Ta gärna hjälp av lärarfacken.

Jag har haft mässlingen, på julafton, närmare bestämt. Det var inte speciellt kul, men hellre mässling än kolera.

Annonser

Etiketter: ,

Ett svar to “Betygsuppgörelsen – Mässling eller kolera?”

 1. Inger E Johansson (@IngerNorah4you) Says:

  Nej det är verkligen inte en enig forskarkår. Långt därifrån. Det är bara här i Sverige vi har så okvalificerade forskare som inte ens i sina studier använder sig av vetenskapsteori och giltiga argument när de ”presenterar” de sk. studierna.

  Finns många äldre forskare och har framför allt funnits några av världens främsta på området här i Sverige. Inte en enda en av dessa internationellt kända har ens begåvats med en av de för alla forskare viktigaste bitarna – att gå nämna och gå igenom äldre forskning, vilka det var som gjorde de dåtida studierna, frågeställning samt hur de studierna gjordes.

  Den som kallar sig forskare och inte har med det i inledning av sin presentation av egen forskning, den är inte vetenskapligt utbildad forskare som brytt sig om att lära vad som krävs för att ens kunna hävda att ”man” kommit fram till en teori.

  När det gäller utomlands är forskarna inte alls med på svenska sk. forskares noter. Beklagligt nog kommer detta aldrig fram i den svenska debatten.

  Rönnbären smakar tydligen surt…/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: