Hur länge kan DN behålla Hanne Kjöller?

pajasDet finns ett begrepp i debattvärlden – ”Kjöllra” – det är ett samlingsbegrepp för den dynga som understundom publiceras på DNs ledarsida.

Det senaste exemplet på detta Kjöllrande är Hanne Kjöllers famösa inlägg om den ”ordningsvakt” som dunkar en nioårings huvud i betongen.

Storyn är på något sett given från början. Ett litet barn mot en vuxen man. Och visst – detta ojämna styrkeförhållande är givetvis en ofrånkomlig aspekt. Men till bilden hör också hur varje rörelse från vaktens sida förefaller vara ett svar på pojkens rörelser. DN

Jag förmodar att Hanne Kjöller anser sig vara liberal, men frågan är om övriga liberaler anser att Kjöller i detta fall håller den liberala fanan högt?

Jag kan inte låta bli att jämföra med den huvudledare som 10/2 publicerades i  en annan liberal skrift, Sydsvenska Dagbladet.

Hur är det möjligt att en storväxt man i blå uniform – med utbildning i att hantera svåra situationer – sätter sig på en panikslagen nioåring, trycker handen över hans mun och dunkar hans huvud i golvet? SdS

Den skribent som bäst sätter ord på min reaktion är Özz Nüjen som skriver i Expressen

En nioåring får sitt huvud neddunkat i betonggolvet.
Folk undrar vad han egentligen gjort för att förtjäna det?

En nioåring får sitt huvud neddunkat i betonggolvet.
Folk undrar vad han egentligen gör ensam på ett tåg?

En nioåring får sitt huvud neddunkat i betonggolvet.
Folk undrar om han egentligen ens får huvudet neddunkat? Expressen

Nu har då äntligen polisen tagit tummen ur och utreder fallet. Min förhoppning är att åtal väcks och att det blir en fällande dom med efterföljande fängelsedom. Skulle det vara så att lagen anser att ”ordningsvaktens” agerande är lagligt är det åter dags att citera Sydsvenskan.

Visar det sig sedan att det – i juridisk mening – faktiskt är okej för en vakt att sitta på ett barn och dunka ett litet huvud i golvet, så krävs en gedigen översyn av ordningsvakters befogenheter. SdS

Hur länge kan DN behålla Hanne Kjöller?

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Hur länge kan DN behålla Hanne Kjöller?”

  1. Farbror Arne Says:

    Blev vakterna drogtestade?

    Eftersom polisen inte startade en utredning förrän det blev liv i media – förmodligen inte. /Peter

  2. Magnus Says:

    Med tanke på att DN behöll Per Ahlmark i flera år efter att han, med braskande rubriker och flödande patos, satt sin heder i pant på att Saddam hade massförstörelsevapen (i praktiken avsågs kärnvapen) redo att använda, att diktatorn samarbetade med al-Qaida, att Bushs/Blairs krig var rättfärdigt och att Hans Blix var ”a wimp” – man behöll Ahlmak utan att någonsin ge honom en mer underordnad roll eller medge att han hade haft totalt fel – så kan nog Kjölller tänkas bli kvar ett bra tag till. Men DN.s trovärdighet är redan förbrukad, inte bara på ledarsidan förresten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: