Centerpartisten Martin Ådahl laddar loss mot Centerpolitik

MaramoLäser med ett småleende hur Centerpartiets chefsekonom breder ut sig i DN. Ådahl är upprörd, mycket upprörd och jag håller med honom.

Över 73 miljarder skattekronor har betalats ut i anställningsstöd till privata företag de ­senaste fem åren. Men ingen vet eller kan kontrollera hur de används – eftersom Arbetsförmedlingen sekretessbelägger vilka företag som får ­pengarna. DN

Jag vill gärna veta hur mina 73 miljarder har använts och vilken effekt de har haft. ”Centerpartiet menar att större transparens är nödvändigt om stöden ska användas så effektivt som möjligt.” – Ådahl är kristallklar.

Det smålustiga i sammanhanget är tidsperioden. Dessa 73 miljarder har betalats ut under de senaste 5 åren. Under sisådär 4,5 av dessa fem åren har Centern Martin Å AF pengarbesatt tunga poster i landets regering. Ådahl borde kanske slå en signal till partiledaren Lööf och förre partiledaren Olofsson och fråga vart transparensen tog vägen. I konversationen med löntagarbloggen är Ådahl minst sagt opaque.

Jag har heller inga minnen av att någon centerpartist efterlyste transparens så länge Lööf/Olofsson satt i maktens torn. Det enda transparenta på den tiden var baden i tunnan och korven efteråt.

Men, oavsett gamla synder är jag och Ålund numera överens.

Show us the money!!!

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: