Aron Modig – kristen fundamentalist i riksdagen som sätter Bibeln över grundlagen

AronModigKådisen Aron Modig är inte bara en kristen fundamentalist, han är även riksdagsledamot. Som varande sådan har han tillsammans med partikamraten Tuve Skånberg plitat ihop en KU-anmälan mot sittande statsminister Stefan Löfven. Det är i sig inget märkligt, men det är märkligt att de båda skriver en total nonsensanmälan. Lika märkligt är att KDs partigrupp godkänner detta nonsens. Ingen ska inbilla mig att de båda såta inte fått OK av sin gruppledning innan de satte fingrarna i tangentbordet.

Minst lika märkligt är motiveringen. Statsministern har enligt dessa båda brutit mot 10 Guds bud. Vad vi har är alltså två kristna fundamentalister som anser att Bibeln ska styra riket. Inte nog med att de producerar nonsensanmälningar som i sig är ett hån mot demokratins fundament, de avvisar de facto demokratins grund.

Å andra sidan har Skånberg ett förflutet som gör att denna manöver inte direkt förvånar. När kommer de båda såta att ta upp Skånbergs gamla favoritkrav – lagstiftning mot hädelse.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Ett svar to “Aron Modig – kristen fundamentalist i riksdagen som sätter Bibeln över grundlagen”

 1. Per Kjellén Says:

  Anmälan grundar sig på RF 1 Kap §9.

  Själv vill jag nämna Scoutlagen: ‘En scout talar sanning och står vid sitt ord.’.

  Att lämna uppgifter som icke överensstämmer med de faktiska förhållandena är i vissa falla straffbart. Så kan t.ex. en person inte lämna felaktiga uppgifter om sina inkomster i sin inkomstdeklaration. Det gäller även om uppgiftslämnaren varit omedveten om felaktigheterna.

  Anmälarna vill att KU skall pröva om RF 1 kap §9 kan åberopas om en statsminister lämnar felaktiga uppgifter, även omedvetet.
  §9 gäller kanske bara för scouter och kristna.

  En äkta fjantanmälan. Jag antar att du anser att samtliga ord av samtliga statsråd skall prövas av KU. Det borde bli runt 10 000 ärenden om året, vilket skulle krossa KU som institution. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: