Vem bestämmer i M? Anna Kinberg Batra eller Hanif Bali?

paragrafLäser att riksdagsledamoten Hanif Bali anser att migrationsöverenskommelsen med de övriga borgerliga partierna och Mp inte längre gäller. Den är ”överspelad” säger Bali.

”Nu uppger Hanif Bali att den migrationsöverenskommelse som slöts mellan Alliansen och Miljöpartiet 2011 inte längre gäller.

– Den överenskommelsen ser jag som överspelad, säger han till Dagens Industri.” AB

Det vore fjärran för mig att lägga mig i moderaternas interna debatt, men jag undrar vad de övriga borgerliga partierna anser om det faktum att M ensidigt bryter upp en överenskommelse mellan fem partier. Jag har rätt god idé om vad MP kommer att säga.

Hanif Bali har under sin politiska karriär gjort sig ökänd för diverse mer eller mindre genomtänkta uttalanden.

Hanif Bali (m) twittrar vidare

Jag kan inte låta bli att undra om han även denna gång låter munnen löpa eller om även Anna Kinberg Batra anser att migrationsöverenskommelsen mellan borgerligheten och Mp är överspelad.

Annonser

Etiketter: , , , ,

4 svar to “Vem bestämmer i M? Anna Kinberg Batra eller Hanif Bali?”

 1. Kristian Jansson Says:

  Det är alltid lite komplicerat när företrädare säger saker efter eget tyckande.
  Som tex i regeringen, där Löfven inte har samma åsikt som sina ministrar i en lång rad frågor.
  Hur är det där? Är det Kaplan som bestämmer att Sverige ska driva detaljfrågor kring Jerusalems status, är det Romson som bestämmer rovdjurspolitiken och vem är det som bestämmer inriktningen på integration och invandringspolitiken.
  Kanske ska man ha is i magen och vänta på vad partiledningen säger officiellt eller ska man bokstavstolka alla uttalanden som den officiella linjen oavsett vem som uttalar sig?

  I en regering tas alla beslut av kollektivet, men du behöver inte bekytta dig om regeringens inre liv.

  Det gläder mig att du blir putt av att jag hackar på Hanif. Jag kommer att fortsätta med det. Det är just ett uttalande från den moderata partiledningen jag efterfrågar, vilket då torde glädja dig. Antingen kommer AKB att köra över Hanif och hans grupp eller också blir det tvärtom. Oavsett kommer en moderat att bli överkörd, vilket är kul. /Peter

 2. Kristian Jansson Says:

  Jag tycker att det är olyckligt om det är så att man kommunicerar ut något som inte är förankrat, det kan leda till att man får ägna sig åt att ändra eller förklara saker istället för att ägna sig åt de verkliga sakfrågorna.
  Sitter man i opposition är det viktigt att ens politik är tydlig så att den går att jämföra med regeringens. Sitter man i regering är det viktigt att ens politik är tydlig eftersom den påverkar hela befolkningen och relationer med andra länder.
  Då är det bra att veta att Jerusalem skall bli huvudstad och att den Svenska regeringen skall bidra till att det blir så.

  Vad nu Jerusalem har med migrationsöverenskommelsen har att göra är smått oklart. /Peter

 3. Kristian Jansson Says:

  Jerusalems status bär mot din blogg då den i sak handlar om vem som säger vad.
  Du funderar över om Bali talar för moderaterna och jag undrar stilla om Kaplan förestår den svenska regeringens åsikt då han säger att vår regering ska verka för att Jerusalem blir Palestinsk huvudstad.
  Jag är också av åsikten att man ska vara tydlig med när det är ens personliga bedömningar och när det gäller ett officiellt deklarerande av partiståndpunkt. Det skulle kunna bidra till en mer sansad debatt i stort om man ”hade is i magen” och väntade in den officiella linjen. Det gäller alla…

  Eftersom Bali är ordförande för en modererat arbetsgrupp som ska ta fram en jättenymoderat migrationspolitik är det en relevant att fråga om hans linje är partiledningens. Den relevanta frågan är att den moderata riksdagsgruppen verkar strunta i beskeden från sin partiledare. /Peter

 4. Kristian Jansson Says:

  Det kan också vara så att Bali vädrar sina åsikter innan han fått klartecken. Vad som sedan händer är lite öppet, han kam få allt mellan kavajhytt, öppen nedsabling och medhåll på sikt…

  Hur fungerar det inom S/regeringen?
  Går man alltid på det enskilda ministrar sagt, även om det kanske inte är helt förankrat?

  Han kan vädra sina åsikter, eller sin tvätt, bäst han vill. Vad jag vill veta är om M ensidigt tänker spräcka migrationsöverenskommelsen. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: