Den kristna brunhögern kastar masken

Göran_HägglundGöran Hägglund tar steget mot rasism. Hans utspel kan inte tolkas på något annat sätt än en anpassning till de mörka krafterna för att på så sätt skapa en situation där den traditionella borgerligheten likt Danmark & Norge gifter sig med brunhögern.

Borgerliga debattörer och ledarsidor kan inte snabbt nog omfamna Hägglunds utspel. Märkligt nog diskuterar de inte sakfrågan Hägglund för fram utan tycker att det är typ ”bra” att han sagt något.

Det är en position borgerliga ledarsidor vanligen inte intar när de gillar/ogillar något, vilket får mig att undra om de stöttar Hägglund i sak, men skäms för det eller om tycker att hand förslag stinker, men inte vill bidra till att sänka KD ut ur riksdagen.

Den övriga borgerligheten är än så länge rätt tysta. KDs nya linje strider mot borgarnas nuvarande politiska uppgörelse med MP. Med tanke på att borgerligheten blir extremt upprörd av S & Mp helt korrekt driver de krav som omfattas av partiernas särskilda yttranden i friskolekommittén ska det bli kul att se hur de reagerar på Hägglunds påstående att ”det måste stå varje parti fritt att föra fram egna förslag utanför uppgörelsen”.

Vad jag vet har inte KD vare sig avgivit reservationer eller särskilda yttranden i dessa sakfrågor när överenskommelsen med Mp formaliserades. Blir det en borgerlig svekdebatt eller kommer den kristna brunhögern att erbjudas ledartröjan?

Kritiken kommer faktiskt inifrån den kristna rörelsen. Såväl tidningen Dagen som ett antal pastorer sågar de tankar som ligger till grund för Hägglunds utspel. Den hittills vettigaste reaktionen på Hägglunds utspel står Daniel Swedin för.

Svenskt flyktingmottagande måste bli billigare. Det kunde Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund meddela i en debattartikel i Dagens Nyheter i går.

Det kan man ha respekt för.

Mellan januari och september i år betalade till exempel Migrationsverket ut 700 miljoner till de privata bolag som tillhandahåller tillfälliga bostäder till flyende människor som sökt sig till Sverige. De sju största har tillsammans fakturerat staten 250 miljoner kronor. Varannan skattekrona blir här ren vinst för vissa bolag.

Men det är inte sådana kostnader Hägglund vill prata om. Nej, det är kostnaderna för människorna som måste ner. AB

Kristen. Brunhöger.

När omfamnar Göran Hägglund den vice talmannen?

Annonser

Etiketter: , , ,

5 svar to “Den kristna brunhögern kastar masken”

 1. Anonym numera. Says:

  Det högern i alla politiska reformer skapat är att profitera på ”svaghet” bit för bit.
  Vi vet hur Alliansen redan före 2006 började smutskasta sjuka.
  Den förste som kom med den formen av Soociual dumping var Alf Svenssson.
  Detta när han 2002 menade att sjuka fuskade.
  Av det kunde sedan en enorm propagandaapparat skapas där sjuka, arbetslösa var lata inte var sjuka, och att ”nu får det vara nog:
  Reinfeldt drog till med 147 om dan som förtidspensioneras och av det fick han hela Sveriges folkmassa med sig vid valet 2006 för att därmed plundra sjukas, arbetslösas sociala ersättningar.
  Men inte bara det , Därmed började en utförsäkringsvåg vi sällan sett i Sverige. Detta kalla man dessutom Rehabiliteringskedjan

  Sjuka blev skickade till arbetsförmedling vidare sedan till fas-3 där idag över 30 000 finns förvarade . Arbetslösa fick samma behandling.
  Av de som inte kunde infinna sig i arbetsförmedling där gällde utförsäkringar över 80 000 är idag utförsäkrade och detta fortsätter nu i.o.m Nyvalet.

  Nu är nästa offer flyktingarna där KD förespråkar
  hårdare regler både ekonomiskt och möjligheten att få stanna i Sverige.
  Men lyckas de tjäna pengar då ska de kunna tjäna upp till 500 000 och slippa skatt på det.

  Allt är tydligt KD vill profitera på Flyktingarna skapa social dumping i en ny variant , en variant som nästa gång blir ännu sämre försörjningsstöd för Alla Svenskar, sämre sjukförsäkring o.s.v
  Allt det högern är ute efter är jaga och plundra svaga grupper
  för att bättre bemedlade ska slippa skatt , eller som företagare få gratis arbetskraft genom en enorm konkurens mellan utsatta å det gäller erhålla jobb.

  KD har defninitivt inget vänligt syfte med sitt förslag utan det handlar om presic samma höger politik som började 2002 med Alf Svenssons uttalande
  Nämligen profitera på ”svaghet”.

 2. Anonym numera. Says:

  Vad jag undrar över? År om Reinfeldt grattulerar Madeleine och
  Cris O,Neill.
  Minns Reinfeldts skanderande om 147 om dan förtidspensionerade.
  Vilket han tycket kostade.

  I Kungahuset börjar det blir några stycken som ska försörjas varje dag.

  Eller är det skillnad på folk och ”fä”. från Reinfeldts sida.
  Förmodligen.
  Jag har en känsla att så är fallet.

 3. Lars Flemström Says:

  Kritiken från de 380 pastorerna är uteslutande riktad mot SD, efter uttalandena i DN om att det liksom finns olika natilnaliteter inom den svenska nationen med innebörd att alla svenskar inte skulle vara svenskar. Initiativtagaren, pastor Stefan Swärd, har förklarat att när uppropet skrevs och undertecknades av de 380 pastorerna, vilket tog flera dagar, var KD:s kommande utspel inte känt av undertecknarna.

  Det fanns inga planer från deras sida att uppropet skulle publiceras dagen efter Hägglunds debattartikel i DN. Kommentaren från Dagens ledarredaktion var ett stöd till pastorernas kritik mot SD, och har alltså inget med KD att göra. I sak torde pastorerna ha olika åsikter om KD-utspelet När så många människor manifesterar en gemensam åsikt i en fråga (SD:s människosyn) är det ytterst osannolikt att de alla har samma åsikt i en helt annan fråga (hur invandrare ska integreras i det svenska samhället, etc. Chefrdaktören för Dagen har i en senare personlig kommentar uttyckt både stöd och viss tveksamhet till det som Hägglund föreslår.

  Ditt påstående att ”den kristna brunhögern kastar masken” kan inte tolkas som annat än en förolämpning mot alla kristna människor, inklusive de kristna biskoparna i norra Irak,, som seeriöst vill disktera en av vår tids svåraste frågor.Biskoparna är bekymrade för att deras församlingar, som grundats av Jesu egna lärjungar, töms på medlemmar, genom att de antingen mördas eller flyr. Biskoparna vill att det inrättas skyddade zoner för de kristna i norra Irak, vilket inte torde vara möjligt utan massiva militära insatser på marken i form av tungt beväpnad FN-trupp.

  Med den inställningen att svensk trupp aldlrig ska delta i internationella insatser (och om andra länder resonerar på samma sätt) blir flyktingmottagningen snarare ett stort hyckleri för att vi ska slippa dåligt samvete för att vi sätter utopier (att terrorism kan bekämpas med icke vålds-aktioner) före andra människors väl. De människor som under de senaste månaderna har flytt över gränsen till Turkiet eller till Kuristan i nordöstra Irak, har aldrig uttryckt någon önskan att bli svenskar.

  Det mest kontroversiella i Hägglunds förslag, nämligen att ge tillfälliga uppehållstillstånd, som om flyktingarna inte kan återvända hem efter en viss tid, omvandlas till permanenta uppehållstillstånd, stöds även av socialdemokrater, bl.a. Jan Andersson i Helsingborg. Jag har sparat ner en diskussion på hans blogg till min datork där han skriver ”Jag är stolt över den humana asyl- och flyktingpolitik som vi har i Sverige. det är de asylsökandes skyddsbehov som ska vara avgörande om personer som söker asyl i vårt land ska få det. En så human flyktingpolitik finns inte i så många andra länder”, varefter han besvarar en kommentar från en annan debattör:

  .”Leif Andersson: Det är inget fel att erbjuda en fristad för förföljda och krigsdrabbade men jag förstår inte problemet med att ge tillfälliga uppehållstillstånd. Handlar det om flyktingar med högre utbildning så skulle dessa dessutom kunna arbeta under tiden eftersom dessa arbeten oftast är internationella med kommunikation på engelska.
  Jan Andersson: Det ligger en hel del i det du skriver. Många andra länder ger tillfälliga uppehållstillstånd som sedan omprövas. Det går att ha sådana och samtidigt ha en human och generös asyl- och flyktingpolitik..”
  (Jan Anderssons blogg 2014-11-17)

  När Mp kom överens med den dåvarande alliansregeringen om i praktiken fri arbetskraftinvandring förutsåg ingen den nuvarande flyktingkatastrofen. Det är riktigt att KD inte anförde några reservationer mot denna uppgörelse, varför KD:s utspel nu strider mot den uppgörelsen. Men varför skulle inte behovet av arbetskraft kunna tillgodoses genom de människor som finns i landet, om vi adderar de nyanlända till svenska medborgare och tidigare anlända invandrare?

  Detta är dock en fråga som KD inte diskuterar, som dock föreslår radikala åtgärder för att de nyanlända snabbt ska komma i arbete. Men det är förslag, som utgår från den borgerliga skattesänkarfilosofin, och borde därför kritiseras i sak, i stället för att klistra oriktiga etiketter på förslagsställaren Göran Hägglund /KD.

  Utopin om ett världsmedborgarskap, som omhuldas av vissa miljöpartister, får anstå tills vi har lungare och fredligare förhållanden i hela världen. I dagsläget måste en generös asyl- och flyktingpolitik prioriteras i kombination med fredsskapande åtgärder, så att så många människor inte tvingas fly.

 4. Magnus Says:

  På den tiden Johan Ingerö (numera Hägglunds pressekreterare) rörde sig utanför den direkta partipolitiken, dvs som ”oberoende högerliberal” (det var, i stort sett lika med Reinfeldts första period som statsminister) var hans blogg ett av de ruffigare och mera ohejdade hörnen i den svenska grotthögern. Där kunde man läsa vilda påhopp och utläggningar om både svensk och amerikansk politik; demokrater beskrevs närmast definitionsmässigt som korkade hycklare, ungefär som hos Ann Coulter (en uppenbar inspirationskälla). Texterna var ibland grälsjuka och ibland halvt nonsensmässiga, alltid fulla med överord.

  När Ingerö fick ett jobb som krävde en litet mera städad fasad stängde han ner bloggen och försökte bli vuxen. Man kan undra vad han ska göra om KD åker ur riksdagen, men killen har ingen näsa att hålla för så han klarar sig säkert och dyker upp någonstans.

 5. Krönika #342. | Konst & Politik Says:

  […] Göran Hägglund (kd) omfamnar Björn Söder (sd) vet vi redan, men alla på den kanten tycker tydligen inte lika. Det hör verkligen inte till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: