Extraval 1 Mars låter väl bra…

ValDå blev den borgerliga femklövern offentlig. SD deklarerar att de avser stödja sina borgerliga kamrater och Anna KB svällde likt Bildt av stolthet när hon hörde sina blivande samarbetsborgare breda ut sig i media.

Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända nu. Möjligheten finns att skicka budgeten tillbaka till riksdagen och ge borgerligheten ytterligare en chans att fråga sig själva om de verkligen vill regera tillsammans med Jimpan.

Att vi skulle administrera en borgerlig budget är helt otänkbart. Det får de fem borgerliga partierna göra själva,

Vad sägs om ett nyval i början av Mars? 1  Mars  låter som ett bra datum.

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

7 svar to “Extraval 1 Mars låter väl bra…”

 1. Magnus Says:

  DN:s nya börskrönikör förklarar med ett fryntligt leende att Sverige väl klarar sig ett tag utan regering. Bra att det blev öppet sagt att i Karl-Popper-liberalernas värld (den sortens som alltid sätter frihandel och skattefrihet över aktiva politiska beslut) är demokratin i grunden en onödig komplikation, det viktiga är att börsen och bankerna rullar på.

  http://www.dn.se/ekonomi/sverige-klarar-sig-utan-regering/

  Belgien var häromåret utan fungerande regering i minst sex månader, något som knappt ens rapporterades i svenska medier.

 2. Anonym Says:

  Ja kanske ett nyval är det enda rätta.
  Men vad vet jag??

  Jag tror SD tappar av detta. Jag tror de har chansat fel.
  Kul fälla många röstar för det.
  Men när man upptäcker vad som sker då vänder folket sin sympati.

  Sossarna i sin tur tror jag går framåt liksom vänstern.
  Möjligen MP går tillbaka.

  Bäst är det om aktiebörsen sjunker.
  konsumtionen minskar och fler blir arbetslösa.
  Låter kanske kontraproduktivt men en sån situation
  skulle gynna sossarna.

  Eller ?

 3. komplett complet (@komplettcomplet) Says:

  Fast utanför sandlådan är det ju faktiskt så att SD sagt att partiet hade röstat på den ”rödgröna” budgeten om läget varit det omvända.

  Förövrigt behövs förnyelse i svensk politik, inspiration kan hittas i Spanien (Podemos), Frankrike (m6r.fr), Hellas (Syriza), …

  Gamla riksdagspartierna skapar bara politikerförakt och ger SD öppet mål.

 4. Tomas Andersson Says:

  ”– När vi har haft socialdemokratiska minoritetsregeringar så har vi sett till att vi har majoritet för våra förslag i riksdagen. Vi har förankrat dem via samarbeten med centerpartiet, vänsterpartiet och miljöpartiet. Det har den här regeringen totalt brutit den praxisen och lägger förslag som det inte finns majoritet för. Det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar, säger Magdalena Andersson (S).”

 5. Lars Flemström Says:

  I min kommentar till ditt förra inlägg frågade jag ”Man strejkar väl för att få igenom sina krav”. Är den borgerliga strejken över nu, när de fyra alliansledarna ska möta regeringen för ett första möte nu om en halvtimme?

  Förutom att lösa frågan om budgeten, måste de sju partierna komma överens om att återställa den demokratiska ordningen. Det måste finnas en majoritet och en opposition, som är beredd att ta över regeringsmakten. De sju partierna kan gruppera sig på olika sätt för att uppnå detta. Visst kan man bilda en ny majoritet genom att ett tidigare regerinsparti ingår i en ny regering. Men tiden verkar inte vara riktigt mogen för det i Sverige ännu. Och därför krävs att båda blocken var för sig får ett tillräckligt väljarstöd för att bilda majoritet respektive opposition.

  SD ska inte bestämma över nyval. Det enda rimliga är att övriga sju partier kommer överens när nyval ska hållas, och då väljer en tidpunkt, som ger samtliga sju partier största möjliga chans att maximera sina väljarandelar. Mitt förslag är att nyval hålls i september 2016, och att Sverige till dess styrs av en bred blocköverskridande regering.

  Nyval ska hållas så snart det går. Innan M har sin partiledare på plats är en utmärkt tidsram. /Peter

 6. Kent Karlsson Says:

  M har inte råd med några stödröster till varken KD, FP eller C så de kommer att bli utlämnade till sina egna kärnväljare och DE är ju ett krympande släkte hos dessa partier, främst KD och C! M är mellan två partiledare. Annie Lööf aspirerar på att ta på sig ”ledarklänningen” för Alliansen. Kommer M:s troliga partiledare Batra att acceptera detta eller blir det en ”cat fight” av det hela? Många ute i landet som fått stå tillbaka under Alliansen såg nu med Stefan Löfven ett ljus i tunneln, detta ljus släckte nu SD Så de skall nog inte vara helt säkra på att de blir större vid ett nyval! Så Stefan skulle nog vara lite tuff och ta en chans och ställa ultimatum till Alliansen. Antingen godtar ni MIN budget eller så utlyser jag ett nyval!
  Är inte helt säker på att Alliansen trots sin stora kaxighet egentligen är så intresserade av ett nyval!

 7. Magnus Says:

  Håller med Kent K här. i ett extraval av den här arten kommer det inte att bli något större antal stödröster. Moderaterna gjorde ett katastrofval – något som tidningarna nogsamt har hållit utanför fokus sedan dess – och både Lööf och Hägglund inser nog att de kommer att få svårt att upprepa nivåerna från valet i september. I synnerhet centern har hängt nära 4%-spärren i flera år, ibland under den, och om Annie Lööf har det minsta politiskt omdöme inser hon att de riskerar åka ut vid ett nyval.

  Utan centerpartiet i riksdagen är alliansen dessutom i stort sett död som regeringsalternativ – såvida de inte väljer att öppet ta med Sverigedemokraterna istället.

  IPSOS har KD på 2,8 i novembermätningen. Även SIFO har KD under spärren. C är på rätt säker mark/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: