SD skördade Reinfeldts draksådd

Reinfeldt_dammsugerMed draksådd menas utspridande av fördärvbringande åsikter eller läror, eller en handling som leder till ödesdigra följderWikipedia

När Reinfeldt höll sitt sommartal i augusti sådde han drakens tänder i det svenska politiska landskapet. Igår såg vi skörden. ”Öppna era hjärtan” frustade Reinfeldt, utan att med ett ord nämna de moderata kommuner vars gränser är lika stängda som deras blå hjärtan.

Öppna era hjärtan” sa Reinfeldt utan att med ett ord nämna de s-styrda kommuner vars hjärtan redan är vidöppna.

Öppna era hjärtan, öppna era plånböcker och dra åt svångremmen” är en enkel sammanfattning av budskapet i Reinfeldts tal.

Medan statsministerns ord föll från hans läppar förvandlades de till draktänder som landade i den bördiga myllan där de växte med rasande fart. 14 september skördade SD Reinfeldts draksådd.

Om Reinfeldts syfte med talet verkligen hade varit att få fler svenska kommuner att ”öppna sina hjärtan” hade han först samlat de moderata kommunledningar vars hjärtan är lika stängda som Mordors portar och övertygat dem om att köpa hans budskap.

Hade det varit så att Reinfeldt tillsammans med kommunalråd från kommuner såsom Vellinge hade skrivit en artikel samma dag som talet hölls med samma budskap eller om dessa råd delat Reinfeldt scen, då jag kunnat köpa hans ärliga avsikter.

Reinfeldts grundläggande syfte med talet var inte öka viljan hos moderatledda kommuner att ta emot fler flyktingar, det var att sätta en bild hos de svenska väljarna att KRISEN hotade och enbart han, Fredrik Reinfeldt, tillsammans med sin trogne vapendragare Borg, kunde rädda landet från den annalkande stormen.

Reinfeldt var medveten om risken – han är ingen politisk idiot. Han släppte drakens tänder i jorden väl medveten om vad som skulle hända. Han missbedömde dock kraften i skörden och vem den slog mot.

Reinfeldt rädsla att förlora makten drev honom till att bli SDs nyttige idiot.

Låt det vara hans eftermäle.

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “SD skördade Reinfeldts draksådd”

 1. Anonym numera. Says:

  När motgångarna kom då lämnar radarparet politiken eller åtminstone politikens finrum.
  En moderat tål inte motgångar.-
  Sjuka, arbetslösa, de ska däremot tåla all världens kval
  och klarar man det då sänker man deras ekonomisk liv
  än mer. För knäckas skulle de.
  Vilket man lyckats med.
  Men till slut fick folket nog.
  Det visar SD-s siffor : Och framförallt Sossarnas siffror.

 2. Lars Flemström Says:

  Har du också missat SD:s valfilm i TV4 veckan före valet? En mörkhyad man säger att rasism är vidrigt och att rasimen ligger bakom de värsta brotten mot mänskligheten. En kvinna med asiatiskt utseende fyller på med att det är inte rasism att motverka hedersvåld, tiggeri och människohandel. Som om tiggeri vore ett brott, och dessutom ett lika allvarligt brott som hedersvåld och människohandel.

  De, som genomskådade det fördolda rasistiska budskapet, riktat mot romer, röstade säkert inte på SD. Men hur många lade märke till den lilla detaljen? Den mörkhyade mannen fortsätter med Stå upp för vårt Sverige. Sedan sällar sig Åkesson till sällskapet och uppmanar tittarna att protestera mot åsiktspoliser och makthavare. Det är lätt att tanka att ett så kraftigt avståndstagande från rasismen gör inte ett parti som självt är rasistiskt. Budskapet var solklart: Att man kunde utan risk proteströsta på SD, även om man själv är invandrare och /eller antirasist.

  Det är förvisso sant att 87 % inte röstade på SD. Men ännu fler, kanske kanske 92 %, kanske ännu fler, (att döma av väljarundersökningar någon månad före valet) hade inte röstat på SD, om inte denna film hade varit. Det finns alltså fler orsaker än Reinfeldts ”öppna hjärtan” till SD:s framgångar.

  Men visst är det märkligt att samma regeringschef som skickat svenska soldater till Afghanistan när det börjat bli motigt för USA, inte knystar ett ord om behovet av en internationell militär insats för att trycka tillbaka IS, så att flyktingarna kan återvända till sina hem. I stället talar han om behovet av 48 miljarder extra, vilket är mer än Sveriges hela försvarsbudet, till flyktingmottagning i Sverige. Och idag, när högern dessbättre har förlorat valet, talar samma höger om att lönerna i Sverige måste sänkas så att flyktingarna får jobb.

  Socialdemokraternas och vänsterns enda svar på Reinfeldts utspel var att sådant får man inte tala om. Borde man inte ha en högre beredskap än så att ta en debatt, som man påtvingas, även om det kommer från ett oväntat håll? Så rädd för att själv drabbas av rasist-stämpeln är man. Ingen vill ju förknippas med Åkessons käpphästar att ”hjälpa flyktingarna i närområdet”. Och visst kan man säga så för att man av rasistiska skäl inte vill att flyktingarna ska komma hit.

  Men Annie Lööf sa dock under slutdebatten i fredags, det som hon och alla andra borde ha sagt omedelbart, nämligen att SD vill spara 50 miljarder på flyktingmottagningen och satsa en miljard på att hjälpa flyktingarna i närområdet. Själva idén är orealistiskt, om inte flyktingarna får en chans att återvända hem inom en relativt snar framtid. Förhållandena i dessa enorma flyktingläger kommer annars att bli olidliga. Flyktinglägren kommer i så fall att bli en ytterst lurkrativa markande för människosmugglare. Är det att motverka människohandel?

  Tyvärr kan vi som land inte isolera oss från världshändelserna. Vi får ta kostnaderna för det som sker i omvärlden, vare sig vi vill eller inte. Men vi kan ta kostnaderna på olika sätt. Reinfeldts våta dröm verkade närmast vara att snylta på andras olycka genom att använda den flydda arbetskraften som lönenedpressare i Sverige. Mot det protesterade de många SD-väljare som inte är rasister.

  Proletärer i alla länder förenen eder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: