Mätningshysterin fördummar valdebatten #val2014

Diagram 0904Tyvärr domineras den politiska debatten alltför ofta av opinionsmätningar istället för sakpolitik. Månaderna före ett val blir det värre, värre, värst.

Istället för att prata om skolan, jobben och sjukvården tvingas partierna kommentera en oändlig räcka mer eller mindre väl utförda mätningar utifrån ett sportreferatperspektiv..

På ett sätt förstår jag media. Mätningsartiklar är dramatiska och enkla att skriva. Till och med en klant som Lena Mellin klarar av att trycka en mikrofon i nyllet på Kent Persson och fråga ”Är det kört nu”?

Om media menar allvar med att de har ett uppdrag att granska, blottlägga, fördjupa och förklara borde de fråga sig om de är vad de gör just, eller om de ägnar sig åt att fördumma valdebatten.

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Mätningshysterin fördummar valdebatten #val2014”

 1. Leif Says:

  Det finns så många andra viktiga frågor som helt kommit bort i debatten bara för att S och M styrt media att fokusera nästan enbart på skola, jobb och sjukvård. Man kan undra varför t.ex. miljöfrågorna och bostadsbristen inte får något större utrymme.

  Din bloggande kollega ”opinionsundersökningsgurun” Tord Oscarsson delar nog inte din åsikt att det är för få undersökningar. Då skulle han inte ha något att blogga om.

 2. minnet Says:

  Göran Persson (S) sa att ”svenska folket kommer att bli förbannade då de förstår vad vi har gjort” angående omgörningen av pensionssystemet.

  dessutom

  När Lars Ohly var partiledare sa han sittandes i tv-soffan ”män ska flytta på sig för kvinnor” men när Lars Ohly avgick var det en man han flyttade sig för. Nour El Refai satt bredvid som medhummare och Lars Ohly framstod som en riktig kvinnokämpe, försökte han manipulera män att flytta sig? kanske några flyttade på sig för att känna sig politiskt korrekta men egentligen blev de bara lurade av en kommunistisk makthavare. Jinge tycker detta är att gå åt för hårt, det var ju faktiskt detta som hände, ska verkligheten glömmas bort?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: