Varför ljuger polisen om nassedemonstrationen i Limhamn?

bea_husvagnDemonstranter kastade gatsten. De attackerade ambulanspersonal och förhindrade ambulanser att ta sig fram till skadade demonstranter.

Det var budskapet från polisen efter lördagens demonstration mot nassarna i Limhamn, Malmö. Media, högertroll, och annars rätt vettiga personer från höger och vänster svalde polisens bild med hull och hår.

”Vi har arbetat med att få in ambulanspersonal till plats, vilket har varit svårt. Både ambulanspersonal och polis har i detta läge blivit angripna av våldsverkare”, uppger polisen. AB

Enda undantaget var Skånska Dagbladet. De tog sig tid att ringa ambulanssjukvårdens ansvariga.

Jag började ringa runt och den förste jag kom i kontakt med var Hans Ivarsson.  Hans är beredskapsläkare och var ansvarig för ambulanspersonalen.
– Jag kan inte svara för polisens rapportering, men vi kan konstatera att ingen i personalen har blivit attackerad och det finns inga skador på några fordon, säger han.
Så ingen attack har ägt rum?
– Inga attacker. När den första ambulansen skulle hämta en person uppfattade de situationen som potentiellt hotfull, men det reddes upp snabbt och därefter fanns det inga problem med den övriga räddningen. SkD

Det var lögn ett som sprack. Polisen hävdar även att demonstranterna kastade gatsten. För att kunna kasta gatsten måste man först bryta upp gatan, vilket lämnar hål som kan observeras i efterhand.

Jag och fotograf Andreas Hillergren möts upp på Limhamns torg. 24 timmar tidigare har han här fotat när en man blir påkörd av en polisbuss. Minuter senare var han själv centimeter från att bli nedtrampad av polisens hästar

– Bryter man upp gatsten så märks det. Det brukar vara ett par stycken som bryter upp och langar till övriga som kastar. Jag såg ingenting av det och jag såg ingen stenkastning, säger han.

Vi vandrar runt längs Linnégatan. Letar i alla skrymslen och vrår. Vi hittar inte en enda uppbruten gatsten. SkD

Där sprack lögn två. Kommentaren från polisens insatschef  till Kvp är minst sagt löjeväckande. ”Var uppgiften att det har kastats gatsten kommer ifrån kan jag faktiskt inte svara på, säger han.

Det är alltså klarlagt att polisen blåljugit.

Varför?

Det är en fråga för statsrådet Beatrice Ask.

Annonser

Etiketter: , , ,

5 svar to “Varför ljuger polisen om nassedemonstrationen i Limhamn?”

 1. Kristian Jansson Says:

  Om jag förstår din bild så säger du att polisen ljuger och belägger det med ett citat om att ambulanspersonal uppfattat situationen som potentiellt hotfull men att detta förändrades när polisen redde ut situationen?
  Är inte ungefär samma sak som att man blev tvungna att eskortera in ambulansen?

  Snuten ljög sig blå – enkelt, klart och tragiskt. /Peter

 2. Kristian Jansson Says:

  Så du påstår alltså att ingen ambulanspersonal kände att de behövde hjälp av polis för att lösa sin uppgift? En enkel ja/nej fråga.

 3. Peter Says:

  Wow! Har du slutat slå din fru än? En enkel Ja/Nej fråga.

  Acceptera att dina älskade snutar ljög. /Peter

 4. Kristian Jansson Says:

  Peter, var du där?
  Jag var det inte men baserar mina åsikter om just det här på ett ögonvittne som inte är polis.
  Motdemonstranter agerade redan från början på ett sätt som omöjligt kan ha varit något annat än en planerad konfrontation.
  Att du hänger upp dig på att någon sagt gatsten istället för sten och att en ambulans blev attackerad istället för att ambulanspersonal kände sig hotade får stå för dig.
  Jag står bakom ditt engagemang mot Nazisterna men föraktar ditt försvar av antidemokratiska vänsterextremister!

  Polisens agerande ska bedömas oberoende av hur andra agerar. Lögnerna var ett medvetet sätt att i efterhand berättiga sina misstag. Orsaken till att de snackar ”gatsten” är ett väldigt medvetet att förvränga bilden av skeendet, eftersom de vet att ”gatsten” för många är samma sak som kravallerna i Göteborg 2001.

  Jag har större krav på polismakten än du. /Peter

 5. Kristian Jansson Says:

  Så här säger polisen idag:
  ” Poliser får såväl knallskott som andra föremål kastade på sig. ”Vad för slags föremål det rör sig om går vi inte ut med eftersom det ju kan leda till missuppfattningar”, säger Stockholmspolisens tpresstalesperson Lars Byström.”
  Det är synd att man inte uttryckte sig mer svepande efter händelserna i Malmö, då hade vi inte haft den här diskussionen…

  Här uttrycker de sig korrekt. Om polisen inte vet det exakta skeendet ska de inte gissa, anta eller ljuga(som sina Skånekollegor gjorde). /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: