Reinfeldt anser sig vara för stor för att debattera skolan #val2014

c1862-arrogansentaggSkola och utbildning är en av de frågor som väljarna rankar högst när de tillfrågas om vad som är viktigast. Skolan är också avgörande för landets framtid.

I valrörelsen 2010 arrangerade UR en partiledardebatt om just skolan. Även detta val kommer UR att arrangera en partiledardebatt om skolan. Det finns dock ett aber – partiledaren för moderaterna kommer inte.

Eftersom skolan är så viktig som den är finns det en poäng att partiledarna debatterar om hur de ser på skolans roll i samhället, utbildningens betydelse för Sverige. När de skolpolitiska talespersonerna drabbar samman blir debatten ofta teknisk. En partiledardebatt i frågan skulle behandla de övergripande frågorna i en för landet avgörande fråga.

Partiledare som kommer är Löfven, Sjöstedt, Fridolin & Björklund.

Reinfeldt anser sig vara för stor för att debattera skolan, Hägglund & Lööf  är rädda  för att förarga Reinfeldt och Jimpan sitter i garderoben och funderar.

I nuläget är Jan Björklund den enda partiledaren från alliansen som tackat ja. Skulle debatten sändas med nuvarande besked hade han fått debattera ensam mot Stefan Löfven, Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt, som alla tackat ja.

Debatten är redan annonserad och UR har inga planer på att ställa in. I stället hoppas man nu på att de tre borgerliga partierna ska ändra sig.

– Inför debatten i förra valrörelsen var det några som tackade ja väldigt sent. Reinfeldt sade ja en vecka innan. Det är två veckor kvar, så vi räknar med att de kommer att tacka ja, säger Natanael DerwingerExpressen

Dags för Reinfeldt att kliva av den höga hästen…

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Ett svar to “Reinfeldt anser sig vara för stor för att debattera skolan #val2014”

  1. Britt Jakobsson Says:

    Frånsett all kunskap och pengar som ska stärka skolan och lärarna måste man tänka på grunden. Läsning och läsförståelse. Hur står det till med förskollärarutbildningen vad gäller barnlitteratur? Om det inte är en stor och viktig del i utbildningen så måste det bli det. Lärare och förskollärare måste vara läsare själva, annars kommer de inte att jobba med böcker på det sätt som krävs för att barnen ska erövra språket och lust till läsning.
    Jag pratade med Marianne von Baumgarten som arbetar i Läsfrämjandet och hon var djupt bekymrad. Barns och ungdomars läsning har inte utvecklats. Bra barn- och ungdomsböcker utges men läsning på bred front, nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: