Miljöbilar : Lööf lägger samma förslag som S gjorde för en månad sedan

Annie_Block

Idag ser vi vem som sitter vid rodret i svensk politik. Annie Lööf begår idag debattartikel i DN. Det låter bekant, vilket Stefan Sjöquist noterade på Twitter.

Den 6 juli skriver om Matilda Ernkrans och Anders Ygeman om elbilar på Brännpunkt.

Som en ytterligare insats för att öka teknikinvesteringarna föreslår Socialdemokraterna att ett samverkansprojekt för laddinfrastruktur startas tillsammans med olika intressenter som elbolag, biltillverkare, vägrestauranger och stora besökscentrum. Genom en strategisk samordnad investering med så kallade snabbladdningsstationer på väl utvalda platser kan de svenska huvudvägarna, mellan våra stora städer, göras farbara med rena elbilar SvD

I Lööfs artikel från idag, 6 augusti, hittar vi detta stycke

Om elbilen ska kunna vara ett reellt alternativ måste man kunna tanka bilen med el i hela landet. Därför vill Centerpartiet införa ett statligt stöd för att bygga laddstolpar i alla kommuner. DN

Förslagen är inte blåkopior av varandra, men faktum är att C i denna fråga trallar i S fotspår. Vad det i grunden handlar om är att bygga en struktur för att kunna ladda elbilar.

Jag tycker det är bra att C låter sig ledas av S. Det är också intressant att detta förslag inte gillas av övriga borgerliga partier. Enbart C har undertecknat artikeln, vilket innebär att om C verkligen vill ha detta genomfört är samverkanspartnern uppenbar.

Blocket heter Reinfeldt

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

2 svar to “Miljöbilar : Lööf lägger samma förslag som S gjorde för en månad sedan”

 1. Lars Flemström Says:

  Inför en särskild elbilsskatt för att finansiera eländet, och sänk samtidigt fordonsskatten för äldre bensinbilar. Samma skatt för alla bensinbilar i samma viktklass. Gårdagens skattebefriade miljöbilar är dagens miljöbusar. Och det är alltid de rika och högavlönade som gynnas, och de fattiga som straffbeskattas. Det är nybilsköparna, som bestämmer vilka bilar som kommer att finnas på begagnatmarknaden några år senare, men det är begagnatköparna som straffas. Det är dags att börja belysa och debattera hur klimatalarmismen används som murbräcka mot solidariteten.

  Laddningskapaciteten i batterierna minskar för varje ny påladdning. Nybilsköparna kommer att byta bil i stället för batteri när lagringskapaciteten minskat, så det blir begagnatköparna som drabbas av korta körsträckor och dryga utgifter för nya batterier. Om de väljer en äldre bensinbil i stället, straffas de för det. Och ska vi avveckla kärnkraften samtidigt kommer det inte att finnas kräm i laddstolparna om det inte blåser. Jo, om har fossilenergi som reservkraft i elnätet.

  Elbilar kan nog vara bra för korta dagliga körsträckor, om de laddas med kärnkraftel, under natten när elförbrukningen är låg. Men låt då elbilsägarna betala vad det kostar. De gör ju ändå en besparing genom de låga elpriserna, som vi kan ha om vi behåller kärnkraften.

  Att elbilsägarna ska ta en halvtimmes paus var femte mil för att ladda upp batterierna är orealistiskt. Och precis som Annie Lööf har räknat ut, så det behövs det nya stora skatteöverföringar från fattiga till rika, om invånarna i hela landet ska ha samma faciliteter. Eller om man ska kunna köra långresor enbart på el.

  .

 2. Kristian Jansson Says:

  Elbilar är en interimlösning. Staten ska i te bygga ut ett nät som inte när sig själv. Tänk Etanol, strålande i början. Sen mattas subventioner av och försäljningen i stort sett uteblir. Kvar finns mängder av bensinmackar som tvingats köpa etanoltankar som inte bär sig. Lägg därtill mackar som fått stänga för att de inte kunde genomföra omställningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: