Uppdraget: Sparka borgarna från makten

FR_hånflinarI natt var det ljusshow av sällan skådat slag i Malmö. Blixtar lyste upp himlen som fyrverkerier, men ingen åska inget regn, först. Med ett par rejäla knallar öppnade himlen sig.

Trots att jag jobbat en vecka känns detta som första veckan efter semestern. Nu kommer även valrörelsen att gå igång på allvar. De första sommartalen har genomförts och inom kort kommer opinionsmätningarna att börja hällas över oss.

Det kommer att tjabbas mycket om vem som ska vara med i regeringen. För mig är det i nuläget ointressant. En ny regering ska ledas av Stefan Löfven. Valresultatet avgör vilka andra som skall ingå.

Jag är så trött på borgarna. Jag är så trött på fackföreningshatande liberaler och konservativa mörkerindivider. Jag blir illamående av näringslivets försök att skrämma sina anställda att rösta borgerligt och företagens ambition att styra svensk demokrati.

Idag är datumet augusti 04. Om lite drygt 40 dagar går vi till val. Vi har haft borgerlig regering i snart åtta år. Det är åtta år av liberalism, konservatism och marknadism. Vi har haft åtta år med Reinfeldt.

Det är åtta år för mycket.

14 september är det val. För mig är uppdraget att sparka bort borgarna från makten. Vare sig mer, vare sig mindre.

Annonser

Etiketter: ,

5 svar to “Uppdraget: Sparka borgarna från makten”

 1. Per Kjellén Says:

  Du skriver: ”Jag är så trött på borgarna.”, ”Jag blir illamående av näringslivets….”sparka bort borgarna från makten…”

  Detta är känsloutbrott – att styra Sverige kan man inte göra med känslor. Sverige kan bara styras med förnuft, saklighet, kompetens.
  Kom igen nu och visa på vilka principer som vänstern vill använda i regeringen av Sverige, grundade på förnuft, saklighet och kompetens.

 2. Peter Says:

  Går alldeles utmärkt att kampanja på känslor. Jag gillar det! /Peter

 3. Kristian Jansson Says:

  Det är rätt typiskt S att resonera som du.
  Makten till mig! Löven som statsminister till vilket pris som helst!
  Att inte bry sig överhuvudtaget om vad alternativet till nuvarande regering är är så otroligt typiskt överilat plakatromantiserande….

  ”Typiskt S”? Alla partier som ställer upp i ett val vill vinna det. Inte för makten som sådan utan för att valvinster är den enda möjligheten att kunna genomföra sin politik.

  Vad tror du M gör just nu? De letar efter den fråga de tror ska kunna hålla dem kvar vid makten.

  Ditt hat mot arbetarerörelsen gör dig blind. /Peter

 4. Kristian Jansson Says:

  Ditt inlägg innehållet mer än en sund vilja att föra fram sin politik.
  Det visar en inställning där hatet mot liberala och borgare är så stort att alla alternativ är bättre, om inte tex den av de rödgröna förhatade Björklund, eller den av er marginaliserade Lööf kan sätta Löven på statsministerstolen…

  Alla partier vill vinna val. Så enkelt är det. För Maud Olofsson räckte det inte med att vinna valet 2006 – hon skulle avsossifiera Sverge… /Peter

 5. Kristian Jansson Says:

  För en del är det viktigaste att vinna val, för andra är den egna politiken viktigast.
  För en en del är det viktigare att föra fram sina egna tankar, för andra är det viktigare att hävda sig eller påpeka vad andra gör.
  För att anse sig vara en del av en organisation som vill förändra Sverige kommer du med förvånansvärt lite förslag eller inlägg med substans. Allt som oftast präglas din retorik av enkel plakatpolitik eller onliners som bara går ut på att påpeka fel hos andra helt utan egna motförslag.
  Det är trist, det riskerar att utarma den politiska drivkraften bland ”vanligt folk”.

  För att genomföra sin politik måste man vinna val. Bara den som sitter vid makten kan föra en politik. Övriga får nöja sig med att tycka. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: