Matchningsanställningar – ytterligare en meningslös moderat ickeåtgärd

Style: "Neutral"Moderaterna politik för ”arbete” fortsätter i samma gamla fotspår. Den likt de andra sammanfattas i några få ord; ”meningslös”, verkningslös”, ”slag i luften”. Denna gång är det en ny anställningsform som ska fixa jobb åt arbetslösa.

Verksamheten ska bygga på upphandling av matchningsaktörer som aktivt arbetar med att rusta och matcha människor till jobb. Arbetsförmedlingen ska anvisa personer som tidigare befunnit sig i sysselsättningsfasen till en anställning hos matchningsaktören som jobbar med matchning genom en kombination av hand­ledning och kompetensutveckling. Syftet är att stärka personer som varit utan arbete en längre tid för framtida jobb. DN

Jag känner vinddraget från satsningar såsom coacher, lotsar – jag får vibbar av diverse bolag som vevar med new age-kristaller och rökelse. Dessa matchningsanställningar är inget annat än samma moderata ickeåtgärder om och om igen. Gemensamt är att gödslar oseriösa aktörer med pengar.

Människor som inte har rätt kompetens behöver utbildning – inte en ny anställningsform. Folk som har adekvat utbildning, men saknar ingångar på arbetsmarknaden behöver just ingångar – inte en ny anställningsform.

Jag har läst artikeln tre gånger och ingenstans hittar jag ett motiv för en ny anställningsform.

Men upphandlas ska det.

Halleluja!!!

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

3 svar to “Matchningsanställningar – ytterligare en meningslös moderat ickeåtgärd”

  1. livia Says:

    Det hänvisas till Storbritannien, deras Work programme som pågått i 3 år har gett endast 48 000 stadigvarande arbete, 1,5 miljoner personer har genomgått programmet.

  2. susanna svensson Says:

    Jag får i stället vibbar om att bemanningsföretagen kommer att få i stort sett gratis personal från AF som de sedan kan hyra ut till högstbjudande. På sikt kommer det är leda till att ännu fler anställningar kommer att ske via detta otyg som kallas bemanningsföretag.

  3. Regeringen uppvisar handlingskraft | Görans tankar och bagateller Says:

    […] Fler som skrivit: Martin Moberg, Ylva Johansson, Peter Johansson […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: