Folkpartiet & Almega förlorade politiskt kapital i #tågstrejk

Om vi börjar med det grundläggande. Tågstrejken var ingen politisk strejk. Definitionen på en politisk strejk är att en fackförening genom strejkvapnet försöker tvinga en politiskt vald församling att ändra/fatta ett politiskt. Typ att strejka för bredare gator i Herrljunga.

Denna strejk gällde förhållandet mellan anställd och arbetsgivare, vilket är det område där konfliktvapnen är avsedda att användas. Det är löjligt att likt Christer Ågren, vice vd för Svenskt Näringsliv, gnälla i Dagens Industri över något som inte är.

Svenskt Näringsliv och dess spjutspets fick rejält på tafsen i denna konflikt. Inte nog med att Almega tvingades på knä, de förlorade även PR-kampen. Näringslivets ställning i samhällsdebatten har med detta försvagats i en het politisk fråga inför höstens val.

Den andra stora förloraren är Folkpartiet. Genom att så hårt positionera sig på den förlorande arbetsgivarsidan i en fråga där allmänheten så klart står på fackets sida har Folkpartiet spenderat dyrbart politiskt kapital på en konflikt där de står på fel sida opinionen.

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: