Hovrätten legaliserade just våldtäkt

paragrafAntingen är jurister helt snurriga eller också är lagstiftningen helt snurrig.

Idag har hovrätten med hänvisning till gällande rättsordning legaliserat våldtäkt.

Kvinnan har uppgett att hon var rädd, att hon sa nej flera gånger och att hon vid minst två tillfällen bad honom sluta. Men enligt henne verkade mannen gilla när hon sa nej och hon berättade i rätten att han blev mer aggressiv. När hon sa ifrån gav han henne en örfil.

Mannen medgav i tingsrätten att hon bett honom att sluta, men menade att de hade dominanssex och att han såg det faktum att kvinnan sa nej och stretade emot som en del av spelet. AB

Om vi drar detta till sin spets innebär det att en man kan hoppa på en kvinna var som helst, hur som helst, när som helst, tvinga till sig sex medelst våld och sen yttra de gyllene orden: ”Jag trodde vi hade dominanssex”.

Två av lekmännen i hovrätten ville fälla, juristerna friade.

Jag har två väldigt lekmannamässiga krav:

 1. Åklagaren måste överklaga till HD
 2. Lagen måste skrivas om.

Hovrätten har just legaliserat våldtäkt!

Är världen helt pantad?

Annonser

Etiketter: , , ,

3 svar to “Hovrätten legaliserade just våldtäkt”

 1. Inger E Johansson (@IngerNorah4you) Says:

  Det är juristerna som är snurriga. De har glömt bort eller aldrig lärt in, velat lära in att Svensk Grundlag är vad de är skyldiga att följa och att de inte får bryta mot de Mänskliga Rättigheterna. Regeringsformens 1 kap 2§ skulle de lärt sig förstå om de fick godkänt i ämnet Samhällskunskap i 9:an. Mänskliga Rättigheterna skulle ämnes- och stadiebehörig lärare sett till att de förstått.
  Skrämmande låg kunskapsnivå uppvisad.

 2. Anders Nilsson Says:

  Har ni läst domen? Tingsrätten gjorde ju samma bedömning.
  Hovrätten har inte legaliserat våldtäkt, den har friat i ett bestämt
  mål.

  Såvida inte HD ändrar praxis kommer denna dom att vara vägledande för tingsrätterna i andra domar. Prejudikat kallas det.

  ”Dominanssex” är det gyllene ordet för maken som binder sin fru i sängen och våldtar henne. ”Jag utövade dominanssex och trodde ärligt och uppriktigt att hon var med på det. Säkerhetsfrasen var ”skär tomat”. Hade hon sagt så hade jag självfallet slutat, sade maken och plirade saligt åt rätten”/Peter

 3. Kristian Jansson Says:

  Jag har tidigare varit bestäm mot att det ska vara lättare att döma för våldtäkt eftersom jag ansett att det skulle äventyra rättsäkerheten.
  Nu är jag övertygad om att det måste till en förändring för att vi ska slippa sitta och läsa om hur man, ibland i grupp, våldtagit tjejer och sedan kommit undan med att man inte förstått att hennes gråt och nej betydde att hon inte ville.

  Det är lätt att sitta och förfasa sig över våldtäkterna i Indien och sedan fortsätta sippa på frukostkaffet, men nu är det fanimig dags att fokusera lite på hemmaplan!
  Det ska vara möjligt att använda likgiltighetsuppsåt eller åtminstone kräva att man säkerställt att den man ligger med verkligen vill det.

  Kritiker har raljerat över att det skulle behövas en formell deklaration in man sätter igång. Det är bullshit, en lag som kräver samtycke skulle undanröja friande domar när man våldtagit en gråtande tjej i ett låst rum!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: