Dags att vässa den socialdemokratiska politiken – varför inte i Almedalen

löfvenMed mindre än tre månader kvar till valet är det dags att börja vässa den socialdemokratiska politiken. Den naturliga tidspunkten för presentera är naturligtvis i Almedalen. Jag skulle vilja höra följande från Löfven.

Jämställdhet och jämlikhet: Jag vill ha ett ideologiskt tal som brinner för jämlikhet och jämställdhet. Jag vill ha praktiska skarpa förslag som handlar om att komma tillrätta med arbetsvillkoren i välfärden. Det handlar om rätt till heltid för de som så önskar, det handlar om stopp för delade turer och det handlar om mer resurser till välfärden. Det är rätt, det är viktigt och det är de facto socialdemokratisk politik. Kommunals valplattform är en god startpunkt.

Nyp till välfärdsoligarkernas skatteflykt: Jag vill också höra Löfven utlova ett stopp för välfärdsoligarkernas skatteflykt. Jag,  och många väljare med mig, är innerligt trötta på att se våra skattepengar strömma till skatteparadis istället för att gå till våra barn, våra gamla och de som är sjuka. Vi har färdriktningen, nu vill jag se en detaljerad väg med vidhängande tidsplan.

Hela Sverige ska leva: Som uppväxt i mindre ort belägen runt en numera nerlagd gruva i Bergslagen vet jag mycket väl hur det står till i många samhällen i vårt avlånga land. Vi talar om orter där det fortfarande finns en stolthet över den roll man spelade för att bygga Sverige starkt. Man vet att man var det ekonomiska fundament på vilket välfärdssamhället Sverige kunde byggas. Idag känner många att de kastats bort.

Vi har inte råd att av lägga ner 75% av Sverige. Det finns en kraft och en styrka i de gamla industriorterna. Denna kraft måste vi ta tillvara på. Vi kan som socialdemokrater heller inte lämna folk kvar på perrongen när tåget går.

Margot Wallström som utrikesministerkandidat: Jag vill se Löfven ta upp Wallström på scenen och förklara att här står Sveriges näste utrikesminister. En utrikesminister som ska tvätta bort Bildts Lundinformade oljefläckar från den svenska utrikespolitiken och återupprätta Sveriges rykte på den internationella scenen. Jag kan till nöds köpa att vi presenterar henne på moderaternas dag. Wallström är en politisk superstar och det ska vi skamlöst utnyttja.

Vi måste börja dominera den politiska agendan, vi måste vässa våra förslag.

Det är dags att öka.

Annonser

Etiketter: , , ,

3 svar to “Dags att vässa den socialdemokratiska politiken – varför inte i Almedalen”

 1. Britt Jakobsson Says:

  Bra talat. Hoppas Löfven läser och tar intryck.

 2. Martin Moberg (@MartinMoberg) Says:

  Bra skrivet, Peter. Jag hoppas också att Stefan Löfven tar chansen i Almedalen att som första partiledare sätta dagordningen för hela veckan….

  Så att de andra partiledarna tvingas att förhålla sig till S, en bättre position än pole position under ett valår kan man inte få och sådana chanser har man inte råd att sumpa…..

  Instämmer sålunda med Britt Jakobssons ståndpunkt, om att Löfven förhoppningsvis läser ditt inlägg och tar intryck därav….

  // Martin

 3. Håkan Larsson Says:

  Om man vill ”återupprätta Sveriges rykte på den internationella scenen” måste man också agera för att Sverige skall lämna stormaktsbygget EU. Bara så att ni vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: