Naturligtvis sa SEKO nej till medlarnas skambud

Det bud medlarna lämnade var inget bud – det var knappt ens ett skambud, det var ett ickebud.

Budet innebar att förhandlingen om ett centralt avtal skulle frysas i två månader och att de lokala parterna under tiden får medlingshjälp att komma överens. DN

Om det var så att det funnits en möjlighet att komma överens lokalt hade så redan skett. När Veolia och Almega totalt avvisar, vill inte ens diskutera kärnkravet, finns inget att förhandla om.

– Vi har under förhandlingarna och i kontakter med medlarna varit väldigt tydliga med vad som krävs för att vi ska kunna komma överens om ett avtal. Vi har till och med skalat av våra ursprungskrav för att få ett avslut på konflikten. Medlarna har i sitt bud inte lyckats fånga in någon av våra kärnfrågor. Nu ligger ansvaret hos medlarna och Almega att lägga fram förslag som stoppar missbruket av deltider och timanställningar, säger Valle Karlsson, avtalssekreterare, Seko.

Finns ingen anledning att stoppa strejken idag för att börja om från början i augusti. Detta kommer att sluta med att Almega får ge vika. De kommer att tvingas acceptera det som de avskyr. Det är enda sättet att få igång verksamheten.

När Veolia bestämde sig för att omvandla fasta heltidsjobb till otrygga timanställningar passerade de anständighetens gräns. SEKO tvingas därför genom strejk pressa företaget tillbaka till rätt sida av anständighetens gräns.

SEKO kamp är min kamp. Det är också LOs kamp. IF Metall, Hotell & Resturang, Elektrikerna har alla varslat om sympatiåtgärder. Kommunal och övriga är redo att göra samma sak.

Signalen från LO till Almega är tydlig – mucka med en av oss och du muckar med oss alla.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Naturligtvis sa SEKO nej till medlarnas skambud”

  1. FP vill begränsa strejkrätten | Görans tankar och bagateller Says:

    […] Peter Johansson, Martin Moberg, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Alliansfritt Sverige, Peter Johansson, Jan-Henrik Sandberg, Helle Klein, Samuel Engblom, Carola […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: