Idag vill Folkpartiet avskaffa strejkrätten

hamilton_foliehattGreven Carl Peter Bastiat Hamilton, riksdagsledamot för Folkpartiet vill avskaffa strejkrätten. Igår deklarerade Bastiat att han står på Almegas sida i konflikten med SEKO. Röda Berget klargör vad strejken handlar om.

Er chef kallar in er en morgon och säger:

”Vi tänker säga upp dig och dina arbetskamrater. Du behöver dock inte oroa dig, du kan söka om ditt nuvarande jobb och få en ny anställning. Den kommer inte att vara fast, du kommer inte att få jobba heltid, men å andra sidan är timanställd precis lika kul som det låter”

Ovanstående är exakt det budskapet Veolia ger en del av sina anställda. Handen på hjärtat – vilka av er skulle köpa det utan att protestera? Precis vad jag trodde RB

När då Veolias anställda vägrar att ta denna smäll utan använder sin demokratiska rättighet att strejka anser Folkpartiet att strejkrätten i praktiken ska avskaffas.

Greve Bastiat ojar sig över att folk märker att de anställda på tågen inte finns på plats för att köra och i övrigt bemanna dem. SEKOs medlemmar gör ett jobb som är nödvändigt för samhällets funktion. Trots det vill Almega och Veolia behandla dem som dörrmattor.

Strejken handlar om rätten att behandlas som en människa och inte som en vara för arbetsgivaren att fritt förfoga över.

Strejken handlar om rätten till ett anständigt arbetsliv.

Därför vill Folkpartiet avskaffa strejkrätten.

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

4 svar to “Idag vill Folkpartiet avskaffa strejkrätten”

 1. Lars Flemström Says:

  Om man säger upp personalen på det här sättet kan man inte förvänta sig att personalen snällt fortsätter att arbeta tills uppsägningen träder i kraft.

 2. Liberalerna struntar som alltid i löntagarnas villkor | Röda Berget Says:

  […] i löntagarnas villkor. När Folkpartisterna Christer Nylander och Greve Hamilton attackerar strejkrätten avslöjar de den liberala agendan. David Eklind Kloo drar på Handelsbloggen formligen ner byxorna […]

 3. Per Kjellén Says:

  Övertoner..” Idag vill Folkpartiet avskaffa strejkrätten”. Tack för länk till Folkpartiets hemsida. Ingen, inte ens någon med mycket stark antipati, kan tolka artikeln att Folkpartiet vill avskaffa strejkrätten. Kanske har du inte läst artikeln.

  Så detta med rättigheter. Ibland sägs det att det är en mänsklig rättighet att få strejka. i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna står det: i Article 23 (4) Everyone has the right to form and to join trade unions for the protection of his interests.

  Detta står i artikel 23 som tillhör de artiklar som de demokratiska länderna inte ville ha med men som kom in på grund av Sovjets då starka ställning.

  Får en medborgare använda våld för att skydda sina intressen?

  Du ger alltså Sovjet cred för fackliga rättigheter – Wow.Det säger iofs mer om hur USA & co än om Sovjet.

  Jag hoppas att du lägger märke till hur alla just tävlar om att fördöma de sk ”goda liberalerna” i Folkpartiet.Inte ens resten av borgeriet ställer upp. /Peter

 4. FP vill begränsa strejkrätten | Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Martin Moberg, Peter Johansson, Martin Moberg, Peter Johansson, Martin Moberg, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Alliansfritt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: