Fråga till Almega: Nöjd nu?

paragrafVeolias sällsynt klumpiga agerande skapade konflikten. Almegas arrogans förvärrade den. SEKO gör vad de måste göra.

Seko, Service- och kommunikationsfacket, beslutade på tisdagen att lägga nya strejkvarsel i syfte att få till stånd en lösning i den pågående tågkonflikten.

Seko varslar om stridsåtgärder i form av total arbetsnedläggelse, strejk för samtliga medlemmar som arbetar inom Pendeltågstrafiken i Stockholm och Veolias Krösatåg.

– Våra medlemmar befinner sig i en verklighet med otrygga anställningar och en ökad press. Våra medlemmars verklighet är viktigare än Almegas principer, säger Sekos förbundsordförande, Janne Rudén i ett pressmeddelande.Expressen

Almega kommer naturligtvis att gnälla i högan sky och anse att detta slår mot resenärerna. Gnället hindrar dock inte Almega från att lockouta alla SEKO-anslutna på Kustpilen.

Dags för Almega att inse att detta år är 2014 och inte 1814. Den tiden då den anställde var en vara som arbetsgivaren fritt kunde förfoga över är sedan länge borta.

SEKO tar strid för ett anständigt arbetsliv.

SEKOs strid är min.

Annonser

Etiketter: , , , ,

6 svar to “Fråga till Almega: Nöjd nu?”

 1. Folkpartiet ställer sig på Almegas sida i tågkonflikten | Röda Berget Says:

  […] Tankar från en Sosse « Fråga till Almega: Nöjd nu? […]

 2. Per Kjellén Says:

  I Dagens Eko 17:45 säger Almega, att lockoutvapnet inte kan användas. Det förbättrar inte situationen. Du citerar SVT som säger att Almega varslat om lock-out av alla SEKO-anställda vid Kustpilen. Hur är det egentligen?

  Som god liberal håller jag fast vid att denna, och andra konflikter, beror på föreställningen att det är nödvändigt att träffa ett avtal. Det är det inte. Om parterna inte kan ena så skall inget avtal träffas. Så himla enkelt är det faktiskt.

  Fråga SvT.

  Vi har rätt att strejka oss till ett avtal. Det är vår grundlagsskyddade rättighet. Om de ”goda liberalerna” inte gillar det får de väl dra en påse över huvudet och sjunga högt.

  Så himla enkelt är det faktiskt. /Peter

 3. Per Kjellén Says:

  Argumentera i stället. Du går med på att Fackföreningar använder tvång för att uppnå avtal.

  Vad ska jag argumentera om? Vi strejkar för att få vad vi vill ha och det är helt naturligt. Det är vår demokratiska grundlagsskyddade rättighet. /Peter

 4. Leif Says:

  Självklart gör SEKO helt rätt i den här frågan. Mindre seriösa företag har det alldeles för enkelt i dagens Sverige att trixa med olika typer av anställningsformer genom t.ex. omorganisationer etc.

  Rent generellt är det också alldeles för billigt för företag i Sverige att göra sig av med personal (så var det också före 2006). I många länder som t.ex. Tyskland kostar det företagen ett antal årslöner att säga upp en anställd som jobbat i företaget under en längre tid och som uppnått en viss ålder. I Sverige är vederbörande bara garanterad en viss uppsägningstid utan någon ekonomisk ersättning utöver detta. Känns som en kvarleva från ca 40 år tillbaka när det inte fanns någon arbetslöshet att tala om och förvånande att fackföreningarna i Sverige inte driver den här frågan.

 5. Hänsynslös facklig övermakt? | Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Martin Moberg, Peter Johansson, Peter Johansson, Martin Moberg, Leine […]

 6. Gydvan Says:

  Att vara utan avtal gynnar endast arbetsgivaren som då kan spela ut anställda mot varandra.
  Tycker det är bra att fler har fått upp ögonen för ALMEGAS arbetsgivarpolitik tack vare strejken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: