Reinfeldt & Borg låter Kent Persson ta smällen

Skiss_Örebro KentDet blåser kring Kent Persson igen.

Det stormar inom Moderaterna efter katastrofsiffrorna.

Skulden för fiaskot läggs på partisekreteraren och valgeneralen Kent Persson – och nu vädjar M-politiker till statsministern att snabbt agera.

Hundratals förtroendevalda moderater i hela landet vill att Kent Persson sparkas, kan Expressen i dag avslöja.

– Kent är en bra person men har inte rätta personligheten för uppdraget, säger Linköpings borgmästare och M-kommunalråd, Ann-Cathrine Hjerdt, till Expressen.

Inte förvånande med tanke på hur det går. Perssons position är blytung är därmed utsatt.

Jag kommer ihåg när Kent Persson först hamnade på min radar. Det var 2009, jag hade just börjat blogga och Kent Persson var moderaternas främste bloggare och mitt tycke bäste bloggare. Hans texter var spänstiga och fräscha. Jag höll inte med honom, men han var en motståndare värd respekt. Min tanke om honom då, var att detta var ett moderat framtidsnamn.

Tyvärr för Kent Perssons skulle kom den framtiden alltför snabbt. När Arkelsten brände sina skepp kastade Reinfeldt in Kent Persson, en doldis för allmänheten, men med klar potential. Reinfeldt tog en chans och det sprack.

Ska jag vara ärlig har Kent Persson inte haft så mycket att jobba med. Den politiska verktygslådan har länga varit tom och Persson har inte erfarenheten att få en tom verktygslåda framstå som en full.

Reinfeldt skulle aldrig gett Persson jobbet. Kent Persson skulle aldrig tackat ja, men vem i hans skor skulle ha gjort det?

Nu sitter moderaterna med en havererad valrörelse i bagaget, ingen politik och en partisekreterare som döms ut av de egna. Är detta Kent Perssons fel?

Till viss del är svaret Ja, men det stora ansvaret ligger på Reinfeldt & Borg. De äger den politiska verktygslådan. Reinfeldt är partiledare och äger därmed det slutgiltiga ansvaret, men Fredrik Reinfeldt gör som Fredrik Reinfeldt gör.Reinfeldt skräck mörker

Han låter någon annan ta smällen.

Denna gång – Kent Persson.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: