Marit Paulsen – aningslös eller nyttig idiot?

23173 - Marit PaulsenKöp en EU-politiker för 58 000 kronor skriker SvT-rubriken. PR-byrån DODS äger upplägget.

PR-byrån ger ut tidningen The Parliament Magazine som distribueras till EU:s viktigaste beslutsfattare. Under 2013 inleddes en ny artikelserie, ”The thought leaders serie”, där EU-parlamentariker, kommissionärer och andra makthavare gör utspel i betydande frågor.

Vad som inte framgår i tidningen är att utspelen är beställda av myndigheter, företag och organisationer. Efter ett tips kontaktar vi DODS och utger oss för att vara intresserade av att köpa deras tjänster. Hamilton-Thomas ger oss en detaljerad beskrivning av hur deras säljupplägg fungerar.

– Du berättar för mig vilken fråga du vill lyfta och ger oss namn på 4-5 parlamentariker eller EU-kommissionärer som du vill ska skriva om din fråga, berättar Hamilton-Thomas. SvT

Enligt Dagens arena har två svenska parlamentariker nappat – en av dem är folkpartisten Marit Paulsen, en kvinna som enligt egen utsago ”slänger ut dem”, lobbyisterna alltså.

Men Folkpartiets förstanamn i valet till EU-parlamentet skrev bara under april månad, två artiklar i The Parliament Magazine. Initiativet togs av pr-byrån DODS visar mejl-kommunikation SVT tagit del av.

– Parliament Magazine ser jag nog på skrivbordet, men vete fan om jag har läst den, säger Paulsen när vi frågar om hon känner till tidningen. Att hon skrivit för den medger hon först när vi visar DODS lista på svenska EU-parlamentariker.

I april månad skrev hon alltså om djurhälsa och livsmedelssäkerhet på beställning av DODS, men hon var inte medveten om att det är en PR-byrå och lobby-specialist som äger The Parliament Magazine. SvT

Denna gång skrev hon alltså två artiklar i The Parliament Magazine, vilka torde vara denna och denna. Nu har Paulsen inte fått betalt, men aningslösheten är skriande.

Lite koll får man ha som mångårig politiker med stor stab.

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Marit Paulsen – aningslös eller nyttig idiot?”

  1. Håkan Larsson Says:

    Nej, Paulsen är inte aningslös. När jag var med och intervjuade henne för eventuellt medlemskap i Miljöpartiet – 1993? – stod det klart att hon är beräknande, cynisk och inte främmande för att lämna fullständigt felaktiga uppgifter både om sig själv och om sina politiska åsikter. De sista varierar med vem som senast har betalt henne. Hon blev störtsur när det stod klart för henne att vi hade läst på och inte lät oss luras.

  2. Leif Says:

    Ser nu att den andra svenska EU-parlamentarikern som ”sålt sig” är Mikael Gustafsson (V). Vi får hoppas att han har betalt in sina 10% till partiet i vederbörlig ordning.

    Förhoppningsvis ger detta avslöjande avtryck i valresultatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: