Adaktusson vägrar låta sig intervjuas – vad döljer han?

pajasLars Adaktusson bygger hela sin EU.kampanj på sin karriär som journalist. ”Skicka en granskande journalist till Bryssel” står det på hans valpropaganda. Var/är då Lars Adaktusson en granskande journalist? Adaktusson och Kd hävdar att så är fallet, men hans journalistkollegor Petter Ljunggren och Dan Josefsson håller inte med.

Dan Josefsson plockar i en artikel i AB sönder Adaktussons journalistiska gärning. Han inleder med den totalkonfrontation Adaktusson hade med Janne Josefsson i samband med valstugereportaget i valrörelsen 2002. Petter Ljunggren skrev om konflikten i Dagens Arena 2003, alltså ett år efter händelsen.

En regnig höstkväll förra året mötte Lars Adaktusson sin journalistiska motsats. Det var på publicistklubben i Stockholm. Adaktusson utmanade Janne Josefsson i en debatt om dolda kameror som arbetsmetod, apropå Uppdrag gransknings valstugereportage.

Adaktusson tog till bibelspråk och talade om ”Djävulens arbetsmetoder för att avslöja Djävulens tankar”. Han talade om integritetskränkning, minskad trovärdighet och journalistiskt förfall. Vad han inte räknat med var att hans egen idé om journalistik den här kvällen skulle utsättas för hårda angrepp.

Till Adaktussons program Agenda, sa Janne Josefsson, ”stod makthavarna i kö för att bli intervjuade”. Och Josefssons replik på påstående om att politikernas rasism hade kunnat avslöjas utan dold kamera var brutal:

– Jag gjorde ju Adaktussonintervjuer också med dem – och då såg du väl resultatet?

Lars Adaktusson reagerade sårat. Kritiken var, muttrade han, ”personliga påhopp”.

– Tror du att jag vill gå maktens ärenden? Att jag skulle vara någon sorts maktens lakej? Det är bara nonsens. Arena

Dan Josefsson fortsätter rada upp exempel där Adaktusson enligt honom går maktens ärenden istället för att vara den granskande journalist han säger sig vara.

Två bilder står mot varandra. Adaktusson själv säger att han är en granskande journalist, Josefsson & Ljunggren säger att det är han inte. För ett års edan hade detta varit tre murvlar som tjabbade om yrkesetik, men idag handlar det om politiker Adaktussons trovärdighet. Vem har rätt? Vem har fel?

Resumé vill ha en intervju med Adaktusson för att reda ut begreppen. Det är så det går till när en politikers orsak att vara ifrågasätts.

Resumé har sökt Lars Adaktusson, men pressekreteraren meddelar att han kommer med en replik i Aftonbladet och hänvisar till det svaret. I övriga ger han inga intervjuer om kritiken från Dan Josefsson Resumé

Hans främsta argument för att bli vald smulas sönder men ”han ger inga intervjuer om kritiken”.

Lars Adaktusson är numera politiker och får finna sig att behandlas på samma sätt som andra politiker. Frågorna kommer att fortsätta komma tills han svarar på dem.

Fråga Maud Olofsson…

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Adaktusson vägrar låta sig intervjuas – vad döljer han?”

  1. Conny Norberg Says:

    Vore underbart om det inte blev Bryssel för honom!

  2. Sparka ut mörkerprästerna från svenska kyrkan per bums | Röda Berget Says:

    […] såsom kådisen Adaktusson, gillar inte att journalister använder dolda kameror/mikrofoner, men hur ska annars det fördolda […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: