IF Metall vill sparka Maud Olofsson från LKABs styrelse

maud_AthenaMaud Olofsson är en belastning för LKAB. Det är den enkla förklaringen till varför ett antal fackliga klubbar på LKAB kräver att Maud Olofsson avgår som styrelseledamot för bolaget.

– Finansmarknadsminister Peter Norman har vid ett seminarium sagt att statligt ägda företag skall vara goda föredömen med god insyn och klara alla granskningar. Medborgare i både Sverige och andra länder ska kunna lita på att bolag som ägs av svenska staten agerar anständigt och föredömligt. Det är vår åsikt att Maud Olofsson inte lever upp till Peter Normans utfästelser. Hennes förtroende är helt förbrukat och vi kräver därför hennes omedelbara avgång.Maud Olofssons ansvar i NUON-affären har enligt Nilsson diskuterats en längre tid. – Utvecklingen i KU och gårdagens framträdande i SVT:s Aktuellt blev droppen som fick bägaren att slutligen svämma över!NSD

Kravet kommer från samtliga gruvklubbar inom LKAB. En stor del av de anställda har med detta förklarat att de inte har något som helst förtroende för Maud Olofsson.

Maud Olofssons hantering av skandalen Nuon gör att hon är omöjlig som styrelseledamot i LKAB.

När får hon sparken av Visita?

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “IF Metall vill sparka Maud Olofsson från LKABs styrelse”

  1. Håkan Larsson Says:

    Hon kan försöka gå färdigt sina avbrutna kurser på Robertsfors Folkhögskola och därefter enbart framstå som en olycklig parentes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: