Centerpartisterna måste vara så stolta över Maud Olofsson

Maud Olofsson besökte aktuellt igår och sade absolut ingenting.

Under en hel intervju vägrade förra näringsministern och centerledaren Maud Olofsson att svara på frågan som många just nu ställer sig: Var statsminister Fredrik Reinfeldt informerad om Nuon-affären?SvT

Åtta gånger fick hon frågan, åtta gånger rapade hon ur sig samma nonsenssvar. Det var den förre vice statsministern som stod i TV och hånade väljarna. Centerpartisterna måste vara så stolta över Maud Olofsson, Reinfeldts beskyddare.

För allt fler blir det uppenbart att Reinfeldt och Borg visste om affären. Maud Olofsson är en så slipad politiker att hon måste vetat om att man inte klarar att genomföra en affär av den kalibern utan att påtala det för de andra i regeringen. Om inte annat för att själv slipa bära hundhuvudet om det går åt helvete. Av någon underlig anledning så gick det åt helvete och Olofsson väljer att ta hela skiten på sig. Nått finns det som vi inte får veta med denna affär och vad kommer Centern att erbjudas för att inte gola på sina kumpaner?Peter Högberg

Vad säger så då- och nuvarande statsminister Reinfeldt? Uppmanar han sin förre Vice att lägga korten på bordet? Knappast. Han blånekar.

Maud Olofsson gav klartecken till ­affären och i Närings­departementets ­anteckningar står det att hon stämt av ­köpet med de andra partiledarna. I brev till KU vidhåller hon departementets tidigare redogörelse, att ­affären fått okej av Fredrik Reinfeldt.

Men det är alltså uppgifter som Fredrik Reinfeldt förnekar. Han visste ingenting. Den ­annars så kontrollerande Anders Borg visste ingenting. De fick ­informa­­tionen via medier och sedan ringde Borg till Reinfeldt och de var förbannade.AB

Maud Olofsson vägrade komma till KU därför att hon enligt uppgift var rädd för att vuxenmobbas av KUs ledamöter. Vad som kommer att hända nu är följande:

 • När Maud Olofsson i egenskap av företrädare för Visita ska prata med pressen kommer första frågan att handla om Reinfeldt och Nuon. Andra frågan kommer att handla om Reinfeldt och Nuon. Tredje frågan kommer att handl…
 • När Maud Olofsson i egenskap av företrädare får LKAB ska prata med pressen kommer första frågan att handla om…

Om Maud Olofsson anser att KU ägnar sig åt vuxenmobbing, hur kommer hon att karakterisera en presskår som vill ha svar från en fd politiker som vägrar svara?

Visita kommer att tvingas bänka Olofsson från alla arrangemang som har med media att göra. Om någon månad är det Almedalsveckan och där kan Maud Olofsson inte gömma sig från media. Kommer krogbranschens främste lobbyist att stanna hemma från årets lobbyevent nummer 1?

 

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

6 svar to “Centerpartisterna måste vara så stolta över Maud Olofsson”

 1. IF Metall vill sparka Maud Olofsson från LKABs styrelse | Röda Berget Says:

  […] Tankar från en Sosse « Centerpartisterna måste vara så stolta över Maud Olofsson […]

 2. Lars Söderberg Says:

  Maud kommer att tiga tills efter valet. Hon accepterar tydligen att sänka Centern för att inte framstå som den som sänkte alliansregeringen. Men det finns inte på kartan att hon tänker gå till historien som den som ensam ansvarade för Neonaffären och som oansvarig klantminister som bröt mot de flesta beslutsrutiner. Stora egon gör helt enkelt inte så. De ger igen. Efter valdagen kommer verkligheten ifatt Reinfeldt. Ser fram mot boken ”Maud berättar hur det verkligen var”.
  Oavsett valresultatet så är Reinfeldt rökt som stadsminister. Han kan bara hoppas på att slippa fas 3.
  Ibland kan det kännas skönt att veta att svinhugg går igen.

 3. Mia Johansson Says:

  Ser inte fram emot en bok såvida den inte är gratis. Damen har nog fått tillräckligt av mina pengar vid det här laget.

 4. Leif Says:

  Känns som hon är en garant för ett önskescenario dvs att centern sparkas ut från riksdagen. Partiet är ett omodernt skräpparti som därför bör förpassas till närmaste soptipp. Förhoppningsvis gör det ännu omodernare partiet KD dem sällskap dit.

 5. Anonym Says:

  Tycker Mauds uppträdande borde vara straffbart. Hon är förtroendevald men spottade sina väljare rakt i ansiktet.

  Möjligen har hon nu skitit i det blå skåpet så hon tappar allt förtroende.

  Hon har hånat folk hela tiden hon var statsråd.
  Det är faktiskt samtidigt rätt märkligt att Svenska folket är så lengräddade att de acepterar detta uppträdande.

  Uppträdande som dessutom Reinfeldt dragit nytta av
  och av det satt sjuka, arbetslösa, ja t.o.m pensionärer i ren fattigdom och misär.

 6. Martin Says:

  Maudan är Sveriges svar på Sarah Palin – samma kackiga populism, samma opportunistiska snackighet och inställning att media ska förväntas ställa frågor som är anpassade till hennes egna paroller, samma mix av moraliserande, dumslughet och förakt, samma blinda tro på nedsippringspolitik och hat mot fackförbund, ”kommunister” och ”intellektuella”.

  Bra markering av LKAB:s gruvklubbar. Maud Olofsson är en skam för Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: