Moderaten KG Bergström använder Expressen som propagandaplattform

unge_ReinfeldtGårdagens partiledardebatt i kammaren visade med all tydlighet en viktig skiljelinje, inte bara i det stundande EU-valet, utan i svensk politik. Det gäller synen på löntagarnas rättigheter och maktförhållandena på arbetsmarknaden.

EU har riktat skarp kritik, hotar med åtgärder, mot Sverige för att vi tillåter staplade visstidsanställningar. Reinfeldt väljer att ta strid för detta flagranta missbruk. Den som inte gillar den typen av anställningar kan rösta med fötterna, menade Reinfeldt i gårdagens debatt. Med en arbetslöshet på 8% är det för de flesta lättare sagt än gjort. Martin Klepke reder ut Reinfeldt i Arbetet.

Han menar alltså att tillfälliga jobb, sms-påhugg och osäkra anställningar är ett system där löntagarna har en maktposition.
De sitter tydligen hemma i lugn och ro, går igenom de jobb som erbjuds och väljer det ställe där de får bäst villkor.

Skälet är att Reinfeldt och alliansregeringen vill säkra ett ständigt flöde av billig arbetskraft för de arbetsgivare som inte vill betala skälig lön och som inte vill tillhandahålla skäliga arbetsvillkor.
Det är inte en starkare maktställning för arbetstagaren som eftersträvas. Det är en svagare.
Att ”sänka trösklarna in på arbetsmarknaden” är i klartext en omskrivning för att göra arbetskraften billig för arbetsgivaren, en arbetskraft som, tvärs emot Reinfeldts bild, inte ställer krav. Arbetet

Det handlar om makt. Reinfeldt vill stärka arbetsköparnas makt på bekostnad av löntagarnas, vilket hans uttalanden i gårdagens debatt klart visar.

EU är i detta sammanhang både en orsak till maktförskjutningen och ett verktyg för Brysselhögern. När EU-domstolen genom Laval-domen stopppade svenska fackföreningar från att genom blockader framtvinga sjysta villkor på svensk arbetsmarknad flyttade domstolen med ett penndrag frågan om anställdas villkor på svensk arbetsmarknad från Sverige till Bryssel.

När den europeiska arbetarerörelsen kräver ett social protokoll handlar det om att sätta löntagarnas rättigheter före företagens. När de såta moderatvännerna Fredrik Reinfeldt och Expressens KG Bergström upprepar budskapet att ”S vill till exempel ge EU mer inflytande över svensk arbetsmarknad” är det en falsk sång byggd på en lögn.

Socialdemokraterna vill ta ifrån EU dess skadliga inflytande över svensk arbetsmarknad. Vi anser att svenska fackföreningar ska ha rätt att blockera utländska företag för att tvinga fram svenska kollektivavtal. Om det skulle innebära att dessa företag inte kan verka i Sverige – tja, vem saknar dem?

Allt detta vet Reinfeldt (och KG B), men denna sanning passar inte in i deras moderata propagandavärld.

 

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Moderaten KG Bergström använder Expressen som propagandaplattform”

 1. Anonym Says:

  Håller med Kalixbon K.G Bergström är en lobbyist åt Moderaterna.

  Sedan ska ingen tro att även om vi blir av med Reinfeldt som statsminister så kommer denne man fortsätta vara farlig. Han kommer påverka i EU och där kommer han försöka få hög maktställning.

  Sverige är han ”klar” med gällande regeringsinnehav , nu gäller EU där han kan fortsätta köra Sverige mot en social botten.

  Vi som minns och tog Göran P-s varning om Reinfeldt har med egna ögon sett hur farlig han även blev.

  Nedrustningen av Sverige lär fortsätta från högersidan även om de inte kommer få regeringsmakten i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: