Care Together är nya Carema

bank och pengarVarför slänger alla dessa privata vårdbolag in ett ”care” i namnet? Varför inte vara ärlig och kalla sig ”Profit ‘R Us”? Tror de verkligen att ett ”Care” förvandlar dem till Care Bears?

Det senaste exemplet är bolaget ”Care Together”, bryr tillsammans säger Google Translate. Care Together är bolag som ska ge våra äldsta värme och omsorg.

Många av felen handlar just om uteblivna besök och att de äldre inte har fått den vård de skulle haft. I ett fall fick en person vänta i två veckor innan hemtjänst dök upp, och i ett annat rapporteras det om äldre som inte fått mat. I ett fall berättar en kvinna att hon inte fått duscha på fem veckor.

Och i några fall har patienterna inte fått sitt insulin, vilket är mycket allvarligt.

I slutet av mars så valde Lerum att säga upp avtalet med Care Together med omedelbar verkan. SvT

Det är nu inte bara i Lerum som Care Together beter sig.

Men Fritiof förde anteckningar över hur ofta hemtjänsten kom, och han berättade för sina anhöriga att hemtjänsten fungerade mycket dåligt. Det var sällan de handlade, städade eller tvättade hans kläder. Enligt Yvonne hände det även att hemtjänsten inte dök upp alls. Samma brister som rapporterats från andra kommuner.

Kungälvs kommun utreder brister som rapporterats gällande Fritiofs hemtjänst, och de har lovat att familjen ska få svar. SvT

Svaret från Care Together är en väl avvägd dos svammel.

Vad är några bortglömda insulindoser mot en hälsosam vinst?

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Care Together är nya Carema”

  1. Britt Jakobsson Says:

    De försöker tvätta sitt besudlade varumärke. Mycket genomskinligt och cyniskt. Annars är det väl i samma tradition som att alla institutioner för gamla heter något på ”sol”. Man undviker de mera närliggande namnen som Skuggsidan och Aftonsången.
    Det märkliga med vårdbolagens namnbyten är att de är så ointelligent konstruerade t ex Vardaga. Det har verkligen negativa associationer.

  2. Ska negativ triangulering rå på V:s populära förslag? | Jakten på berättelsen Says:

    […] inget talar för att frågan ska försvinna från dagordningen. Senast idag avslöjades ännu en skandal med ett företag inom välfärden som sätter vinsten framför allt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: