Hur mycket kommer Reinfeldt att ljuga om #Nuon idag?

PowerPoint-presentationFredrik Reinfeldt ska idag infinna sig inför de folkvalda och göra det han påstår vara sin främsta dygd, ta ansvar.

Problemet är att Fredrik Reinfeldt inte kommer att ta något ansvar. Han kommer att mumla, glida och ljuga sig fri från sitt ansvar för Nuonaffären. Att han visste råder det ingen tvekan om.

Ni som vill se tragedin kan göra det på riksdagens hemsida.

Personligen har jag inget emot att se en moderat partiledare bränna sitt förtroende, men jag tycker det är djupt tragiskt att se en svensk Statsminister ljuga sig fri från ansvaret för sina handlingar eller brist på desamma.

Läs gärna Högberg och Moberg

Annonser

Etiketter: , , ,

4 svar to “Hur mycket kommer Reinfeldt att ljuga om #Nuon idag?”

 1. Per Kjellén Says:

  Det har nu gått några timmar sedan Reinfeldt hördes i KU.

  Jag tror inte att Reinfeldt ljög, och jag förstår inte om vad han skulle ljuga.. Jag tyckte att Reinfeldt klart och begripligt talade om vilket ansvar han själv uppfattade att han hade.
  Reinfeldt erkände att proceduren kring godkännandet av NUON-affären icke gjorts enligt gällande regelverk.

  Sedan kommer vi till förståelse. Visst kände både Borg och Reinfeldt till Nuon-affären. Det gjorde väl varenda en som någorlunda följde med i vad som hände. Det Borg och nu Reinfeldt tydligt och begripligt markerade var, att de inte visste att Vattenfall ingått avtal med Nuon vid det till fälle och den tidpunkt, som det gjordes. Detta fick både Borg och Reinfeldt reda på genom media. Men det är bara fånigt att säga att Borg och Reinfeldt visste att Vattenfall ingick avtalet vid den tidpunkten som det skedde. Förklaringen till att de inte visste var att ärendet inte hade beretts i den ordning som föreskrivits för händelser som denna.

  Reinfeldt nämnde också att om beredningen hade skett i föreskriven ordning så är det inte säkert, att Borg och Reinfeldt ändock hade känt till vid vilken tidpunkt avtalet skulle komma att träffas. Saken hade då otvetydigt helt legat i Vattenfalls händer. Att Vattenfall inte hade en ‘vidi’ i sin dokumentation tog Vattenfall inte så allvarligt eftersom i förhandlingarna med Maud Olofsson klart framkommit, att från regeringens sida inte förelåg några invändningar mot köpet.

  Hur uppfattar du läget nu, efter förhöret?

 2. Peter Says:

  Att Reinfeldt ljög inför KU precis som jag förutsåg. /Peter

 3. Tommy Knockers Says:

  Tja. Det budskap statsministern vill projoicera – men utan att säga det så rakt ut att det skulle kunna leda till följdfrågor – är ”det var inte vårt bord; affären gjordes på marknadsmässigt sunda skäl” oaktat att resultatet sedan gick åt pepparn och det visade sig vaara en förskräckligt dålig affär. Det är typiskt att både Reinfeldt och Olofsson verkar anse det otänkbart att ett statsråd skulle kunna säga emot ekonomer och räknenissar och dessas bedömningar.

  Som flera gånger tidigare vill Reinfeldt försöka framställa sig som den upplyste ledaren för en expeditionsministär, regera och styra upp ska man inte göra för mycket, och i vilken mån det kan finnas ett ansvar att utkräva för det som gjorts och inte gjorts bestämmer Vi själva, jag och mina kompisar.

  På vägen blev man nu tvungna att offra Maud Olofssons heder eftersom Fredde och Borg indirekt anklagar henne för lögn -.de anser ju att de inte alls hållits informerade eller deltagit i beslutsgången, vilket Maudan påstår. Men både Reinfeldt, Borg och Olofsson anstränger sig också att inte ge frågan någon känslomssig eller offentlig laddning. Shit happens liksom, det blev några små felbedömningar och felskrivna daganteckningar men det är ju inte regeringen eller någon annan med ansvar som har bränt (minst) 90 miljarder av svenska folkets skattepengar. Även om Reinis försöker mumla bort innebörden av det han och andra säger så kommer de närmaste månaderna nog att visa att många här i landet snabbt känner igen vanstyre och korruption när de ser dem.

 4. Vad kommer Reinfeldt att säga på dagens kick-off – detta #korvent | Röda Berget Says:

  […] Klara besked om Nuon. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: