Varför häller Försäkringskassan pengar över Prime PR?

ByrakratiTomas Eneroth kallar Dan Eliasson till en utfrågning i socialförsäkringsutskottet. Bakgrunden är Expressens uppgifter om att FK har köpt konsulttjänster av Prime PR för över 38 MKR sedan 2012.

Försäkringskassan har sedan 2012 fakturerats nästan 38,6 miljoner kronor, inklusive moms, av PR-byrån, enligt Försäkringskassans presschef Helena Kilström Esscher.

Många skattemiljoner har gått till ”strategiskt stöd och rådgivning”,visar fakturorna som Expressen tagit del av. Expressen

Med tanke på hur FK har skötts under de senaste åren borde vi skattebetalare kunna kräva tillbaka runt 38,6 MKR. De strategiska råden har uppenbarligen inte varit speciellt bra.

Eliasson ska nu inte grillas ensam, han får sällskap av sin chef, Statsrådet Ulf Kristersson (m).

– Nu verkar det snarare vara så att man är mer oroade över hur försäkringen och myndigheten uppfattas än att faktiskt ge stöd och hjälp till folk att komma tillbaka i jobb, säger Tomas Eneroth.

– Men det ligger väl i linje med en regering som också allmänt varit mer intresserad av hur politiken uppfattas än hur den faktiskt påverkar människor.

Tomas Eneroth ser allvarligt på mängden skattepengar som går till att betala avgångsvederlag till oönskade chefer och miljonerna för att anlita PR-konsulter. Därför vill han att den moderata ministern Ulf Kristersson och generaldirektör Dan Eliasson kommer och informerar utskottet.

– Både om hur man hanterar medlen men inte minst den allvarliga frågan om efterforskning av källor som naturligtvis är helt oacceptabelt, säger Tomas Eneroth Expressen

Jag har inga större förhoppningar om ett besked från Statsrådet Ulf. Förmodligen gör han en Fredrik och gömmer sig bakom sin underhuggare.

Bloggat: Ledarsidorna och Martin Moberg

Annonser

Etiketter: , , , ,

3 svar to “Varför häller Försäkringskassan pengar över Prime PR?”

 1. Britt Ingegärd Jakobsson Says:

  Jag hör till dem som tror att det i längden är bäst att klara sig utan strategiskt stöd och rådgivning. Det visar sig gång på gång att dessa konsulter inte ens kunna vidareförmedla att sanningen är det enda hållbara i alla kriser. De kostar bara pengar. När man rekryterar folk till myndigheter bör man kolla att vederbörande kan kommunicera utåt om det nu är det man anställs för. Jag fattar ingenting. Bra att det blir utfrågning i utskottet men jag har svaga förväntningar på skärpan. Och ansvarstagandet.

 2. Anders Nilsson Says:

  På tal om Eliasson; endast de som låtsas att Merit Wagers blogg
  inte finns kan ställa frågan varför det som hänt på FK har hänt.
  Ahlenius: vi har ingen korruption i Sverige därför att vi inte
  har lagar som förhindrar korruption.

 3. Moderaternas egen ”Hell Week” | Röda Berget Says:

  […] Tomas Eneroth kallar Dan Eliasson till en utfrågning i socialförsäkringsutskottet. Bakgrunden är Expressens uppgifter om att FK har köpt konsulttjänster av Prime PR för över 38 MKR sedan 2012. RB […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: