Gudmundsson på SvD Ledare är nån halvmil bortom anständighetens gräns

Jag börjar bli van vid att diverse borgare vevar med Sovjet, DDR och Nordkora, men detta är första gången en borgerlig debattör jämför en socialdemokratisk partiledare med en av ledarna för Axeln Rom-Berlin-Tokyo.

Per Gudmundsson på SvD är ingen speciellt fräsch karaktär, men dagens ledare är ett lågvattenmärke även för honom När han sådär 160 dagar innan de nationella valen drar paralleller mellan Stefan Löfven och Japans förre kejsare Hirohito undrar jag hur det kommer att låta från SvD Ledare när det är 60 dagar kvar till valet.

Det finns iofs 2 kvar i den famösa axeln…

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Gudmundsson på SvD Ledare är nån halvmil bortom anständighetens gräns”

 1. Lars Flemström Says:

  I den ledaren som du kritiserar står det också så här: ” I april 2007, under Sahlins smekmånad som partiledare, fick Socialdemokraterna 46,3 procent i opinionen.”

  Gudmundsson kör med någon teori, om att det är först när S-ledaren presenterar sin politik, som siffrorna dalar. Men hur förklarar han då att S enligt Sifo hade ett stöd på över 43 % under de nio första månaderna av 2008, med två tydliga toppar på 45,0 %, i januari och september?

  Vad hände i oktober 2008? Jo, då avslöjade Sahlin att hon inte tänkte föra någon S-politik om hon blev statsminister. Hon skulle föra en kompromisspolitik, som hade överenskommits med Mp.

  Allt detta skriver inte Gudmundsson. Han vill ge sken av att det är när den rena S-politiken presenteras, som väljarstödet för S sjunker. Vilka läsare försöker han övertyga, om inte den socialdemokratiska valkampanjledningen?

  Och Katrin Kielos på Aftonbladet förstås, och de S-bloggare som uppfattar henne som ett valtaktiskt orakel: ju mer S låter som Mp desto större väljarstöd för S, tror de.

  Moderaterna talar med dubbla tungor: I debatter varnar Reinfeldt för att Mp kommer att få för mycket att säga till om ifall ha förlorar valet. Samtidigt låter han sin ledarskribent varnar S-ledningen för minskat väljarstöd om den socialdemokratiska politiken presenteras. Det bästa Löfvén kan göra är att härma kejsaren Hirohito, som inte sa något alls.

  Per Gudmundsson och Katrin Kielos får sin lön från samma mediakoncern. Det de skriver är som puzzebitar, som passar perfekt in i varandra, trots att de har olika färg.

 2. Håkan Larsson Says:

  Gudmundsson har gått från våldsvänster till tokhöger. I förbifarten uppfann han bl.a. begreppet ”göteborgskravallerna”. Sedan 2005 har han troligen varit Sveriges farligaste man. Man bör motverka honom med alla lämpliga medel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: