Svantessons försvar för Fas 3 är skrattretande

Bild 1Stefan Löfven skriver i AB om Socialdemokraternas vilja att avskaffa den borgerliga fasan, Fas 3. Han målar ut hur det skall gå till

Så i stället för att ge företag pengar för att hitta på arbetsuppgifter vill vi ge de människor som i dag är fastlåsta i Fas 3 en riktig lön för att utföra riktiga arbetsuppgifter. Uppgifter som för samhället framåt. Det kan vara att rusta upp ditt närområde, att ta en promenad och samtala med en äldre människa, att på olika sätt vårda och bidra till samhället. Det kan också vara att gå en riktig utbildning som ger dig kompetens att ta ett av de yrken som det råder brist på i dag.

Då lovar vi också att dessa 36 000 människor får utbilda sig till jobb eller utföra riktiga arbetsuppgifter med schyssta villkor i stället. Allt annat är ovärdigt i ett Sverige som står upp för allas möjlighet att arbeta och göra rätt för sig och på så sätt forma sin egen framtid. AB

Socialdemokraterna lovar att avskaffa Fas 3. De som idag finns där skall få utbildning eller riktiga jobb meningsfulla arbetsuppgifter och för det få en avtalsenlig lön.

Moderata Statsrådet Elisabeth Svantessons svar är att utbildning och meningsfulla arbetsuppgifter för avtalsenlig lön är att ”gömma och glömma de arbetslösa”.

Svantessons och hennes parti har stängt in 36000 personer i en icketillvaro med litet eller inget hopp att ta sig därifrån. Icketillvarons namn är Fas 3 och ersättningen ligger snäppet över socialbidrag. Fas 3 är synonymt med ”gömma & glömma”.

Jag antar att Elisabeth Svantesson får bra betalt för att sätta sitt namn under dylika floskler.

Varför skulle hon annars tagit uppdraget?

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

Ett svar to “Svantessons försvar för Fas 3 är skrattretande”

  1. markusmattila Says:

    Reblogga detta på Den demokratiska socialisten och kommenterade:
    Helt vansinnigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: