Ledarskribenterna strider om #knäckebrödslinjen

För någon dag sedan efterlyste jag reaktioner från borgerliga tyckare. Det kom att par.

Anna Dahhlberg på Expressen förvånade mig genom att vara vettig, medan Tove Lifvendahl på SvD laddade och sköt på budbäraren. Ledarsidorn ger TL vad hon förtjänar.

”Hon siktar in sig på Uppdrag Granskning  och försöker förminska och förringa dess journalistiska prestation. Härskarteknik när den är som mest raffinerad.”

Jag rekommenderar att ni läser hela inlägget. Jag kan också rekommendera ett inlägg från AB.

Gonzales var anställd på Hälsans förskola Torget i Rinkeby under tre månader 2007. Sedan sa hon upp sig. Torget var den första förskolan som förre FP-politikern Bijan Fahimi och hans fru Narges Moshiri öppnade.
Till frukost fick varje barn en halv mjuk macka. Ville barnen ha mer var det knäckebröd som gällde. Vid mellanmålen kunde barnen få två, tre gurkstavar per barn. Andra dagar fick de pannkaka. Men bara en per barn.
Födelsedagar firades aldrig

Cissi minns särskilt en gång när Narges Moshiri kom till förskolan med krossade tomater från det egna hemmet.
– Hon sa att det hade blivit över. Det var en halv burk.

Borgerligheten grundsyn firar verkligen triumfer…

Annonser

Etiketter: , , , ,

5 svar to “Ledarskribenterna strider om #knäckebrödslinjen”

 1. Per Kjellén Says:

  Carin Jämtin säger att hon blir orolig, förbannad och riktigt upprörd……., och hon avslutar med ”att vi måste vinna valet”.

  Du avslutar med att Borgerlighetens grundsyn firar triumfer…

  Borgerlighetens grundsyn är frihet, jämlikhet och broderskap och inte att vara arg och förbannad i politiken.

  Det går att förneka att UG är en dramaturgisk skapelse med syfte att göra tittarna arga och förbannade. Men det går inte att förneka att någon kan ha den uppfattningen. Det betyder inte att UG har fel i sak. Har UG rätt i sak så skall detta få en kraftiga reaktion hos dem som har som uppgift att inspektera och kontrollera att alla entreprenörer sköter sin uppgift enligt avtal. Detta är inte att skylla ifrån sig. Det är att hantera ett missförhållande på det sätt som ett missförhållande skall hanteras i ett demokratiskt styrt samhälle.

  Hälsans Förskola ger borgerlighetens grundsyn ett ansikte. /Peter

 2. Per Kjellén Says:

  Skulle borgerlighetens grundsyn vara att sätta vinstintresset före kvaliteten i välfärden. Om du uppfattar, att Hälsans Förskola är ett bevis på detta så har du faktiskt en hel del att tänka över.

  Ah, nej. /Peter

 3. Arne Roland Says:

  ”Borgerlighetens grundsyn är frihet, jämlikhet och broderskap” –
  Per Kjellén måste vara en skämtare, eller har han påverkats av Moderaternas försök att skriva om den politiska verkligheten.

  Politiker som anammat ideologin om privatiseringens förträfflighet har nog svårt att erkänna sina misstag och undviker därför i det längsta att reagera.

 4. Per Kjellén Says:

  Roland tycker jag är en skämtare. Absolut inte. Den moderna tidens absolut viktigaste händelse är de Franska Revolutionen. I den gav Upplysningstiden en politisk betydelse för den filosofiska idén kallad Liberalismen.

  Händelsen är manifesterad i Proklamationen om människans och medborgarens rättigheter 1789 given av Frankrikes Nationalförsamling. Demokratins födelse. Den ursprungliga rubriken var Egalité, Liberté alltså Jämlikhet och Frihet. Senare kom tillägget Fraternité,

  Denna beteckning användes av den liberala arbetarrörelse och antogs också av den socialistiska arbetarrörelsen.

  Samtidigt vill jag påpeka, att privatisering är ett dimmigt begrepp..
  Liberalismen har anammat den fria marknadsekonomin vilket betyder att staten skall begränsa sin verksamhet till skyddet av medborgarna. De begreppet har vidgats betydligt och allt mer av välfärdstjänsterna sker i statlig och kommunal regi. De statliga och kommunala huvudmännen tillåter gärna att en del verksamheter utförs på entreprenad. Det är inte privatisering enligt min mening.

  Det skulle gå att ha välfärd finansierad offentligt och samtidigt låta enskilda individer utföra tjänsterna på samma villkor som de offentliga institutionerna.

 5. Hampus Eckerman (@motbilder) Says:

  Borgerlighetens grundsyn är att kapitalet ska bestämma. De som drabbas är ointressanta. Inte f-n finns det någon liberalism där, bara batonger och massövervakning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: