Knäckebrödsliberalismen firar nya triumfer

knäckebrödKnäckebrödsliberalismens främste företrädare, folkpartisten Bijan Fahimi, ägare till Hälsans förskola, vägrar möta föräldrarna i öppen debatt. Fahumi är som styrelseledamot i Svenskt Näringsliv och  vice ordförande för Almega även en tungviktare inom näringslivet. Av någon anledning rycker ingen av dem ut för att försvara sin medlem, styrelseledamot och vice ordförande.

Det är också tyst på de borgerliga ledarsidorna, vilket är förståeligt. Det är svårt att spinna förskolebarn på vatten och bröd till något positivt.

Borgerligheten fick just vad de inte ville ha. En ny Caremaskandal som träffar alla, som har någon slags förhållande till små barn, mitt i veka livet.

Bloggat: Moberg, Martin Moberg, Ola Möller, Roger Jönsson * två

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

8 svar to “Knäckebrödsliberalismen firar nya triumfer”

 1. Per Kjellén Says:

  Fri marknadsekonomi betyder att fria människor utan tvång träffar ekonomiska uppgörelser till ömsesidig nytta.

  Det som ur liberal synpunkt är förvånande är att dessa skolor som skildras som helt undermåliga kan expandera kontinuerligt utan att föräldrar uppfattar att deras barn far illa och att de därför drar sig ur detta och placerar sina barn i andra skolor.

 2. Knäckebröd inget för ledarsidor | Högbergs Tankar Says:

  […] och annat Intressant: Ab, Peter Johansson. Läs även andra bloggares åsikter […]

 3. Peter Says:

  Det är ju en väldigt liberal vinkel. Personligen blir jag heligt ilsken när någon ger barnen vatten & bröd för att kunna ta ut 8 Mkr i vinst. /Peter

 4. Per Kjellén Says:

  Analysera din heliga ilska. Kommunen är huvudman för Hälsans Förskola och står för finansieringen. Det är för mig ofattbart att kommunen skall vara så inlåst i planekonomiska idéer att den inte kan kontrollera åt vem de lämnar ett så viktigt uppdrag.

  Kommunerna har trots allt skyldigheten kvar att erbjuda alla kommunens barn en skola, även förskola förmodar jag. Det som förvånar mig är att barnens föräldrar inte reagerar med just valfrihet i detta läge och flyttar sina barn till andra skolor. Om inga anra entreprenadavtal finns å är det kommunen som själv skall ordna detta.

 5. Peter Says:

  Lena Mellin-linjen: Skyll på någon annan. Ansvaret för vad Hälsans Förskola göt ligger enbart på Hälsans Förskola. /Peter

 6. Gydvan Says:

  Jag tycker det är ytterligare ett bevis på att fri marknadsekonomi inte fungerar.

 7. Dangerous Beans Says:

  ”Det är svårt att spinna förskolebarn på vatten och bröd till något positivt.”

  Det kan jag! ”Hälsans förskola gör något åt det galopperande problemet med barnfetma!” (till Schlingmann, alldeles gratis.)

  säg det till föräldrarna…/Peter

 8. Per Kjellén Says:

  ”Skyll på någon annan….”? Och så säger du sedan att ansvaret ligger helt på Hälsans Förskola/dess ägare. Ja det är självklart. Men sedan – att bjuda barn på hårt bröd och vatten är inte straffbart – men klandervärt.

  Det väsentliga är väl att få fram vilka åtgärder som kan göra få slut på eländet.

  Den fria marknadens princip skulle innebära att inga föräldrar satte sina barn i en undermålig skola. Varför händer inte detta? Förmodligen därför att det inte finns alternativ. Det i sin tur betyder att den fria marknadsekonomin inte fungerar därför att där det finns efterfrågan/behov är den fria marknadsekonomin den mekanism som får det att fungera.

  Jag har sagt ovan att det är kommunen som är huvudman och som borde ha möjligheten att säga ja eller nej till en skola. Det är en mystisk byråkratisk konstruktion som inte tillåter den självklara åtgärden.

  Kommunen har också enligt lagen(?) skyldighet att i enlighet med skolplikten erbjuda skola. Men det kanske inte gäller kanske inte förskolan.

  Lösningen på detta är den fria marknaden. Alla som uppfyller av staten fastlagda krav på kompetens skall ha rätt att erbjuda undervisning.

  Finansieringen sker via staten genom skattemedel.

  Finansieringen går så till att varje barn/vårdnadshavare får en elevpeng som kan användas endast till barnets undervisning.

  Pedagoger, rektorer, lärare, administratörer konkurrerar om eleverna och endast de bästa skolorna får elever.

  Enklare än så kan det inte bli.

  Blablabla…nånannanism…blabla

  Vad vi har är en girigbuk som profiterar på att servera barn undermålig kost. Bilden av en hungrig ettåring som försöker tugga knäckebröd med gommen kommer inte att försvinna. Enklare kan det inte bli…/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: