Ljög Reinfeldt i KU om Carnegie?

FR_hånflinarImorgon släpper författaren Karolina Palutko Macéus boken  ”Det är jag som äger Carnegie. Maktspelet om Sveriges mest anrika investmentbank”. Enligt Realtid.se hade förre moderatledaren Bo Lundgren synpunkter på titeln.

DI skriver att boken gör M-toppar nervösa. Det som gör toppmoderater nervösa är spelet bakom tillsättningen av ny styrelse för Carnegie när staten tog över ägandet.

Fredrik Reinfeldt sa enligt AB i KU att ” Riksgälden som självständigt utsåg den nya styrelsen, utan inblandning av regeringen”. Finansmarknadsminister Peter Norrmans vittnesmål i prövningsnämnden ger en annan bild.

Norman vittnade i Prövningsnämnden, en instans som ska lösa tvister mellan Riksgälden och banker. Där sa han att det var han själv, dåvarande finansmarknadsminister Mats Odell (KD) och Bo Lundgren som filade fram vilka som skulle ingå i styrelsen. Samtalet skedde på Odells rum på Finansdepartementet. AB

Norrman ger en bild, Reinfeldt en annan. Bara för KU att blixtinkalla Lundgren, Odell, Norrman & Reinfeldt för att få fram sanningen.

Köp mjölk – läs bok!

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: