Härmapa, härmapa, härmapa…

apa_lrg_75429022När jag som väldigt ung växte upp var det understundom populärt att härma folk, detta i syfte att småtrissa dem. Svaret var epitetet härmapa. Så småningom utvecklades det något avmätta uttrycket ”Dagens Eko”.

Dagens skolpolitiska utspel från borgerligheten har absoluta drag av såväl härmapa som dagens eko.

Mindre klasser, fler speciallärare och fler lågstadielärare” skriver borgerligheten i DN. Annie Lööf svara på frågan om de inte kopierar socialdemokraternas förslag. Svaret från Lööf är ”Nej”.

Punkt 1 i socialdemokraternas program Mindre klasser – mer kunskap lyder ”Mindre klasser – fler lärare och speciallärare”. Skulle jag vara bussig mot Lööf skulle jag säga att hon inte känner till S-programmet för skolan…

En pikant detalj i dagens borgerliga eko är att satsningen inte rör vårbudgeten utan nästa års budget. ”Satsningen gäller från och med 2015”, säger de till DN. Av någon anledning presenteras ekot ändå som en del av vårbudgeten.

Jag är å ena sidan glad att den moderatledda alliansen skrotar sin egen misslyckade politik till förmån för en socialdemokratisk som fungerar. Å andra sidan kan jag åter konstatera att regeringen är trött, sliten och idélös.

Väljaren frågar sig varför de ska rösta på Dagens eko när originalet finns tillgängligt.

Läs Jönsson i Ystad!

Annonser

Etiketter: , , , ,

7 svar to “Härmapa, härmapa, härmapa…”

 1. Mikael Metzler Says:

  Det är synd att den politiska retoriken är viktigare än mina barn, som berörs av detta.
  Nej, det är inte likadana förslag. Bara att läsa innantill.
  En avgörande skillnad är HUR lågstadilärarna ska rekryteras.

  Det är en blåkopia och alla vet om det. Xeroxmaskinen går varm…/Peter

 2. Per Kjellén Says:

  I Rapport framträdde Lärarförbundets Sirén och antydde, att skolpolitiken inte bör förändras beroende på förändringar i regeringsmakten. Därför finns möjligheten att detta förslag kommer efter överenskommelse med Socialdemokraterna att förslaget inte skall brytas upp efter valet. Kan det vara en möjlighet?

  Blir vi valda kommer vi att genomföra vår politik utifrån vårt kommande valmanifest och vårt partiprogram. Ev politiska överenskommelser över blockgränserna presenteras gemensamt som just en sådan, inte av borgarna på DN debatt. /Peter

 3. Mikael Metzler Says:

  Den politiska retoriken ÄR av döma av ditt svar viktigare än mina barn. Ska jag förklara vad Xeroxmaskin är för mina småttingar så dom förstår?

  Ja /Peter

 4. Mikael Metzler Says:

  Hört rykten om att du har en arrogant ton…kan bara bekräfta det.

  Du ska ta rykten med ett kilo salt /Peter

 5. Kampen om skolan | Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Ola Möller, Alliansfritt Sverige, Monica Green, Peter Högberg, Martin Moberg, Peter Johansson, Roger […]

 6. Stoppa fattiggörandet av sjuka! | LO Bloggen Says:

  […] Roger Mogert, Dagens Industri, Eva Nordmark o Göran Arrius, Staffan Lindström, Martin G Moberg, Peter Johansson, Bengt-Urban […]

 7. Forsberg Says:

  Jag har inte mycket till övers för alliansen, men här måste jag faktiskt försvara dem. Har inte mindre klasser och fler speciallärare varit en ganska självklar och känd lösning inom alla partier? Anledningen att man inte lyckats med detta är (tror jag) att det inte finns tillräckligt med lärare för att kunna minska klasserna.

  För nåt halvår sen ansåg borgerligheten att förslaget var lika aptitligt som hästskit. Det var inget som Statsrådet Björklund ville befatta sig med. Orsakerna till att borgarna i nuläget lägger förslaget är två.

    1. S har mycket högre förtroende i skolfrågan än något av de borgerliga partierna.
    2. Väljarna gillar mindre klasser.

  Politisk opportunism, inte övertygelse är motivet. Personligen är glad att Reinfeldt lyder Löfven. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: