Medier, Nassar & Bunkaslagsmål

Landets massmedier hade inte sin bästa dag när de under gårdagen skulle rapportera från nazistattacken i Malmö. Vi kan ta Sydnytt som talande exempel.

Tre personer sitter anhållna efter det stora bråket i området Möllevången i Malmö natten till söndagen då sex personer fick föras till sjukhus. Två av dem har kopplingar till högerextrema grupper. SvT

Vad som hände var att ett gäng nazister överföll några personer som var på väg från en demonstration för kvinnors rät att röra sig på Malmös gator till en fest på Moriskan i Malmö Folkets Park. Diverse medier kallade inledningsvis nasseattacken ”bråket”. Kent Wistis teckning visar på det absurda.

Den korrekta versionen var ute på sociala medier innan nassarna hunnit skrika ”heil”. Jag frågar mig varför media inte hittar andra källor än polisen. Det borde inte varit några större problem att tråla igenom twitter och FB för att hitta alternativa källor.

Jag frågar mig också varför media är så rädda för att kalla en nasse för en nasse.

Vad är egentligen ett bunkaslagsmål?

Vad gör Säpo?

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Medier, Nassar & Bunkaslagsmål”

  1. Britt Ingegärd Jakobsson Says:

    Jag reagerade på rapporteringen i TV som just var enligt polisen ”ett bråk mellan vänster- och högerextremister.” Reflekterade, jaså är kvinnodagen vänsterextremistisk?”

  2. Socialistiska Partiet: Slut upp mot nazismen! | Svensson Says:

    […] Göteborg, Socialistiska Partiet, Röda Malmö, Motkraft1, 2, 3, Expo1, 2, Annarkia, ETC, Moberg, Röda Berget, Media: SkD1, SkD2, SkD3, NSK, LT, DN, Läs även andra bloggares åsikter om Knivhuggna, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: