Moderaterna skär ner den skånska vården

Vården i Skåne har varit en orkan av kaos under de senaste åren. Beskedet om neddragningar i Helsingborg signalerar knappast satsningar på vården.

30 vårdplatser försvinner från Helsingborgs lasarett. Det betyder dessutom att över 100 vårdtjänster försvinner från de tre sjukhusen i nordvästra Skåne. HD

Som vanligt haglar de blå dunsterna från ledningen. De försöker att inbilla oss att det går att ersätta 30 vårdplatser med några slag i luften.

– Vi sa redan i höstas att den snåla budget som den borgerliga Femklövern beslutat kommer innebära fortsatta neddragningar framförallt för Helsingborgs lasarett. Nu kommer konsekvenserna, 30 vårdplatser ska försvinna och 100 vårdanställda ska bort i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm, säger Henrik Fritzon (S).

– Helsingborg har redan stora problem med överbeläggningar och patienter som läggs i korridorerna. Detta är ännu ett tecken på att den borgerliga regionledningen inte klarar av att sköta den skånska vården. Neddragningen innebär en katastrof för patienterna i nordvästra Skåne. Det är inte nedskärningar som vården behöver, utan fler vårdplatser och mer vårdpersonal S i Skåne

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: