Miljöpartiet vill ha 10 nya kärnkraftverk! Moderaterna vill höja skatten!

radiowarn-763146OK – rubriken var ett skämt, eller kanske för bra för att vara sant, om man nu skulle vara en kärnkraftskramande folkpartist. Min poäng är oavsett media. oavsett källa, kommer ingen att tro på att Miljöpartiet vill ladda 10 nya kärnkraftverk.

Det finns vissa politiska frågor som definierar partier, motstånd mot kärnkraften är en av de frågor som definierar Miljöpartiet. En av de frågor som definierar Moderaterna är att de vill sänka skatterna.

Den amerikanske generalen Philip Sheridan brukar krediteras för citatet ”The only good Indian is a dead Indian”. I själva verket sa han ”The only good Indians I ever saw were dead”, men grundsynen är densamma.

Moderaternas grundsyn på skatter kan parafraseras Den enda goda skatten är en sänkt skatt” alternativt ”Den enda goda skatt vi känner till är den som är avskaffad”. När moderaterna talar om höjda skatter är den värsta formen av valfläsktriangulering som tänkas kan. Det är bara taktik utan grund i verkligheten.

Borg säger enligt DN att han vill höja skatten på ”bilar, alkohol, snus och cigaretter. Extrapengarna i statskassan kommer han att satsa på skolan”. Vilka summor ger det? Några miljarder i ett läge där statens finanser beräknas gå back med över 80 miljarder. Ska en handfull miljarder både gå till skolan och täcka underskottet?

Oavsett dagens utspel kommer moderaterna att sänka skatterna. Varför? Det är därför de existerar, vilket besluten från deras partistämma visar.

M_Stamma_skatter

Vad säger Folkpartiet och  sponsorn Svenskt Näringsliv?

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Ett svar to “Miljöpartiet vill ha 10 nya kärnkraftverk! Moderaterna vill höja skatten!”

  1. Anders Nilsson Says:

    Sheridan var rasist och ledare för ett utrotningskrig som USA ganska nyligen bett om ursäkt för. Varför denna obehagliga
    koppling till moderaterna? Dee Brown skulle ha tagit avstånd
    från den.

    parafras /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: