När Hanne Kjöller fnyser från sitt elfenbenstorn…

Ivory_Tower…visar hon hur långt från mångas verklighet hon är.

Hanne Kjöller är sur, riktigt skitsur. Den som denna dag förvandlar Kjöller från sur till surast är vänstern i allmänhet och en man vid namn Christer Enander i synnerhet. Vad har då sagde Enander gjort för att förtjäna detta? Jo, han har formulerat en känsloladdad bild av Reinfeldts Sverige som han uppfattar den.

Enander kryper ner i de Fas 3 förvisades trånga skor och ser världen från deras synvinkel. Den är inte vacker. Han tar en tur genom en vårdapparat som styrs av profitintressen snarare än patientens bästa. Hans språk är kraftfullt och han tar i från tårna och låter desperationen lysa i varje mening.

Hur – frågan är alls inte retorisk – är den människa skapt som med ett pennstreck i statens budget tar ifrån de svårt handikappade deras personliga assistenter så att de tvingas bli liggande i en säng och få liggsår, inte kan bli tvättade, får svårt att få i sig den mat som ställs fram av en sönderstressad ung pojke från hemvården? 

Hur kan en människa med egna föräldrar, med sina egna far- och morföräldrar i minnet, låta de åldrande och svaga bli liggande i urin och avföring utan att ligga sömnlös natt efter natt i djupaste förtvivlan över de beslut de fattat? Dagens Arbete

Enander får Kjöller fullkomligt explodera i indignerade fnysningar. Han kommer inte med några siffror – ve honom. Han vägrar bry sig om den statistik hon och regeringen producerar – ack vilken typ. Han har inga faktabelägg, han går på känsla och upplevelse – fy,fy,fy.

Kjöllers reaktion är en utmärkt förklaring till borgerlighetens kris.

Reinfeldt och hans regering sitter tillsammans med Kjöller, Gudmundsson, PJAL & co i ett elfenbenstorn och fnyser i valstakt åt den befolkning som vägrar låta regeringens statistik övertrumfa deras egna upplevelser.

Bild: Wikimedia Commons
Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “När Hanne Kjöller fnyser från sitt elfenbenstorn…”

 1. Per Kjellén Says:

  ”låta de åldrande och svaga bli liggande i urin och avföring” – obs. pluralis – alltså inte ett enda fall. Vem är denna person som i ett penndrag skapat detta? Ange namn och tidpunkt.

  Fråga den som skrev det. Han beskriver sin verklighet. /Peter

 2. Jan Says:

  Hanne Kjöller påpekar ju bara att Enanders inlägg är tendentiöst och helt utan belägg.

  Hon skriver: ”En rimligare fråga är hur den skribent är skapt som gör anspråk på att beskriva verkligheten utan att kolla upp så mycket som en enda siffra. Hade Crister Enander brytt sig det minsta om hur det faktiskt ser ut hade han vetat att antalet personer som beviljas personlig assistans fördubblats sedan 1998. Att timtilldelningen ökat och att kostnaden sedan införandet i början av 90-talet ökat från cirka 3 miljarder till närmare 26 miljarder år 2012. Det är den högsta siffra som någonsin noterats”.

  Ett högt tonläge är inte alltid den bästa debattekniken. Särskilt när man inte besvärar sig om ett enda belägg för sin argumentation.

  Torn av elfenben – högt…/Peter

 3. Försäkringskassan till den cancersjuke: ”Det gills inte om du inte har ett dödsdatum” | Röda Berget Says:

  […] skrev jag om Hanne Kjöllers magsura reaktion på författaren Christer Enanders artikel i Dagens […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: